Jak se tvoří cena za elektroprojekt?

<< < (3/4) > >>

Milan Karvánek:
TO: Sedláček > to je od vás jistě šlechetné, nicméně mi to nic nevypovídá o skutečné výši nákladů, kterou stejně někdo musí zaplatit a tudíž je nutné s ní v rozpočtech pracovat. To jestli cenu projektu v konečné fázi zaplatí zákazník, nebo el.firma ze svého je pro potřebu rozpočtu nepodstatné.

Jan Mikolášek:
Klobouk dolů pane Doležale,

na 86 hodin 2000Kč režie to je za  měsíc 4000,-
za rok 4000x11(dovolená)je režie 44000,-Kč/rok.
To je bídně na odpis auta.Já nevím co dělám ,ale jen telefony a iternet mě stojí 15000,- za rok.Rozepisuji:internet za 24 hod480,- a mobil 500 až 900 to je za měsíc.A to dost hovorů jde přes SKYPE nebo YAHOO.Pevnou linku jsem zrušil a tak jsem ušetřil za nula hovorů přes 3000,-,jinak telecom stál ročně přes 7000,-.Když vemu nájem za kancl,elektriku,topení,vodu ,školení, normy účetnictví,papíry,inkousty,obnova PC soft i hard,pomocné práce(psaní na stroji=manželka,ta je rychlejší,umí i EXCEL, ale zadarmo ani kuře nehrabe)tak to včetně auta a daní(nejsem plátce DPH)dělá přes 200 000,-ročně .Odpracované hodiny ročně 186x11
to je 2046hod.Režije je tudíž min.100za hod.vám vychází  tak max.40,-.podle mě jste kouzelník,nebo projektování máte jako hobby vedlejší práci.Samozřej mě,že nás stavaři drbou co se dá a proto jsem si udělal i rev.technika.K dybych byl ale mladší tak se raději zaměstnám, OSVČ jsou dnes na odstřel.

Jan Mikolášek:
To pan Karvánek,rodinný domek dvě podlaží vč.překreslení stavební dispozice a opravy vzorové tech.zprávy ,bez určení vnějších vlivů protože jsou normální a není třeba protokol, pro stavební povolení,rozvaděč jednopólový(pouze úprava)cca
6-8hod.6paré,cca2500,- i více dle složitosti.
Projekt pro provedení stavby vám nikdo nezaplatí.Na tom strávíte min 30 hod a 12 000,-vám nikdo nedá.Předpokla d PC a uložené vlastní projekty,které jenom opravujete.Ted jsem dělal na př.skladovou logistickou halu a jenom s návrhem osvětlení a výpočtem na Wilsu jsem si hrál 4 dny (varianty na různé výrobce,sklad.uličky,vychystávací plocha,administrativa.)

Jan Mikolášek:
Teď jsem na internatu tady 2 hodiny a to taky někdo zaplatí,protože to vedu jako vzdělávání.

Petr Doležal:
To Mikolášek: To jste mě špatně pochopil, anebo četl jen povrchně.Výslovně jsem napsal (dokonce podtrženě),  že si každý dá svoje jednotkové ceny. Zadaná nebo předvyplněná čísla byla jen ilustrační, aby bylo vidět, jak to počítá. Do zelených políček si zadávejte své hodnoty, klidně na hodinu 600, režie 200% a zisk třeba 100%. Neměl jsem na mysli zveřejňovat nějaké ceny, nýbrž kalkulační list.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana