Jak se tvoří cena za elektroprojekt?

(1/4) > >>

Milan Karvánek:
Vážení elektroprojekt anti poradíte mi prosím jak se tvoří cena za elektroprojekt? Slyšel jsem názory že je to částka v % z ceny díla, někdo používá HZS, pak mi ale chybí informace kolik času se vlastně na projektu stráví. Nebo máte jinou pomůcku pro oceńování elektroprojekt ů?

Pavel Ryšavý:
Např: Sazebník UNIKA, Honorářový řád ČKAIT. Ale jsou to pouze berličky které použijete pro nějaké základní odpíchnutí. Pak už záleží na Vašem obchodním umu, jak dokážete svoji práci prodat.

Stanislav Pavézka :
6 až 10% z celkové ceny za elektroinstala ci.

Petr Doležal:
smluvně

Milan Karvánek:
(poklona) , za zejména věcné odpovědi, no zrovna od p. Doležala bych očekával spíš radu, ale i on má vlastně pravdu.
Jedná se mi o to, že pokud připravuji pro zákazníka celkový rozpočet za el. instalaci, potřebuji použít rozumnou metodiku pro tvorbu ceny projektu. Není problém rozpočtovat montážní práce dle úkonů, rovněž na revize existuje cenová pomůcka dle úkonů. Jsem přesvědčen, že je to "nejspravedlivě jší" tvorba ceny.
Pro solidní tvorbu ceny za projekt snad také něco existuje? Nebo tvoří projektanti ceny "dle ksichtu" - má drahý hodinky, vypadá bohatě, tak mu to tam namastím ; - je to chudák v ošmajdanejch botách, dám to za ...? Nechce se mi věřit, že by celá projektantská obec tvořila ceny jenom takhle!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana