Jak je možné, že funguje čerpání energie z vody?
Jirka Š.:
Tak dobře, za jedenáctkou i dvanáctkou. Ale na dvanáctce bydleli mimozemšťani. Pardon. Sportovci ;)
Nějaký signál morseovky jsem tam nikdy nezaznamenal. Pouze brumlání rušičky, které sláblo se vzdáleností, takže na ostatních blocích se již téměř neobjevovalo. Sílu toho Vámi zmiňovaného vojenského vysílače si vůbec nedovedu představit, protože ten byl o dva řády dál než rušička za jedenáctkou. A pokud by signál nebyl velmi úzce směrový, klesá jeho síla se čtvercem vzdálenosti, jak známo. Takže vám to prostě nevěřím :)
Jirka Š. Svejkovský:
Jenom doplním, ten voják pracoval cca do roku 87/88. Pak ho kvůli protestům vypnuli (nekecám, byl jsem na jakémsi shromáždění v menze). Podle neověřených informací vysílal o výkonu 100kW na dlouhých vlnách.
Jirka Š.:
Na tom shromáždění jsem byl taky, ale jestli mě paměť neklame, tak se protestovalo proti rušičce, která byla vedená taky jako vojenský objekt. Ale třeba se mýlím. Každopádně ta rušička byla od hrany koleje 11 asi 25m, takže to přehlušilo vše. I když výkon 100kW je tedy strašlivý.
Nebyl jste v kolejní radě? ;) Leda by to byl jmenovec.
Jirka Š. Svejkovský:
Je pravda, že už to bude 20 let a mohu se mýlit. V kolejní radě jsem nebyl.
Jirka Š.:
Tak to byl jmenovec a také se mohu mýlit.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana