Jak je možné, že funguje čerpání energie z vody?
saiz:
Na internetu jsem se dival na posledni dobou stale popularnejsi tema free energy (volna energie) a nasel jsem urcita videa ktera jsem i zkousel.jako priklad uvedu cerpani energie z vody.odkaz na video
http://www.metacafe.com/watch/1130426/must_see_look_primary_cell_free_energy_make_electricity/
cele jsem to sestavil ze tri kousku a pripojil led diodu.a svete div se, svitila :D
napeti na tech trech clancich bylo pres 2V s odberem diody 0.185mA.
schema zapojeni odkoukate z toho odkazu na video.
Jak je ale mozne ze voda (bez pridani octu!!) dokaze dodavat energii?
Taky jsem se dival na moznost pouzit vodu na pohon auta (zda se docela logicke) a jine naprikla MEG od Toma Baerdena.
Jirka Š. Svejkovský:
Bohužel, musím vás zklamat. :'(
Voda obsahuje malé množství iontů. Pokud do této vody vložíte měděnou a zinkovou elektrodu, pak vlastně stvoříte to, co už dávno před vámi Volta koncem osmnáctého století (viz odkaz). Tedy obyčejnou baterii.
Zkuste jiný pokus. Rozkrojte citron. Do něj zapíchněte měděný a ocelový drát. Pak na nich změřte napětí (viz další odkaz).
Václav 3:
to saiz:
Použijte kvalitní lékárnickou destilovanou vodu a uvidíte, že to fungovat nebude.
P.S. Technická destilovaná voda není destilovaná ale demineralizova ná, takže tam efekt nelze zaručit!
Jirka Š. Svejkovský:
Ještě k tomu MEG. Až to uvidím pracovat tak tomu uvěřím. To že to má patent (petentový úřad neprokázal, že to nefunguje) a že někdo tvrdí, že to viděl mi nestačí.
Martin15645:
Citace: saiz 01.12.2008, 10:51
Jak je ale mozne ze voda (bez pridani octu!!) dokaze dodavat energii?
Žádná energie se nedodává, pouze se uvolňuje energie vložená do výroby elektrod. Pakliže byste měl přesné váhy, naměřil byste jejich úbytek váhy.
Nemusím jistě podrobně vypisovat, že měď, cín, hliník, nikl, železo a spol se v přírodě vyskytuje především ve formě sloučenin a někdo je z těch sloučenin musel izolovat a na to spotřebovat značné množství energie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana