Kam umístit proudový chránič pro koupelnu?
Zdenek Hejčl:
Opravdu máte zmatek v této věci. Výroba, opravy el.strojů jsem musel dokládat vyhl. 50. Kabely klademe do zón, které jsou určeny o tom asi nevíte nic. A plyn to je jiná kapitola, pokud bydlíte v v RD ohrožujete jen svoji rodinu, ale v paneláku to může být obecné ohrožení.
P.S. Brouk Pytlík: všechno znám, všude jsem byl a hlavně všechno umím jen já nejlépe.
Pavel Horský:
p.Burr,vás bych v paneláku opravdu nechtěl mýt.Vážení,ale tak už to bohužel chodí.Čim víc titulů,tím větší skrbloň.Přijed ete na opravu ke staré babičce,která chudinka při výši dnešních důchodů,nesmrdí korunou a ta babča by se vám z vděčnosti za provedenou práci rozdala.Titulá k si radši všechno provede sám a nebo za podpory Ukrajošů,jen aby ušetřil a ještě tím "třeba"ohrozí spoustu lidí okolo.
Pravda-sám nevím,co zrovna provádí moji sousedé :-)
Milan Karvánek:
Teda pánové, ač mnozí z vás přispívají v diskusích kvalifikovaně tady akorát šijete do p.Burra a třeba v jiné diskusi podobným laikům radíte. To není fér. Buď neradíme vůbec, nebo každému. Ten kutil, který se aspoň zeptá dělá dobře. Vzdělání a akademické tituly bych tu vůbec neřešil, vyznívá mi to jako byste nad VŠ školáky nějak ohrnovali nos, nebo co.
Moje zkušenosti revizního technika a zaměstnavatele, s určitou částí "profesionálníc h" elektrikářů se všemi zkouškami včetně par.8 jsou víc než politování hodné. ŽL dnes má každý kdo o to projeví zájem, to nic nevypovídá o řemeslné kvalitě práce těchto lidí. Moji vážení zákazníci byli nejdenou uchráněni "zlé zkušenosti s elektrikáři" jenom dík mému puntíčkářství a bdělému oku na svých akcích.
K vyhřívání koupelen. Osobní zkušenost mám pouze z panelových domů, kde byly vždy teplé koupelny a infrazářič, který jsem za celý život nepoužil ani jednou. Nyní bydlím v bytě s lokálním topením, provedeném z Ytongu a s podlahovým toným kabelem v koupelně cca 2x3m s cca 180W výkonu a jsem naprosto spokojen. Topení běží v zimě a v přechodném období(kdy netopí již radiátory) cca 6 hodin denně. Při koupání se od horké vody okamžitě prohřeje celá koupelna, takže hlavní klad vidím v té teplé dlažbě.
A pro pana Cvrkala: vaše příspěvky na Elektrice nebývají vždycky úplně z cesty, mnohé nám stojí za čtení, to že se zde lidé prezentují pod svojí skutečnou identitou je také jistým projevem úcty ke svým čtenářům.
Jiří Erben:
Ještě že jste se nakonec domluvili jako slušní lidé (koneckonců elektrikář musí být slušný člověk a zejména chráničům a přepěťovkám by se mělo vykat :-)))) už jsem vám chtěl doporučit, abyste si vzájemně roztrhali občanky (u těch nových to jde těžko a člověk se aspoň rukama vyvzteká na té fólii místo na cizím těle :-)))
... malý scestný příspěveček na odlehčení diskuse :-)))
Jaroslav Hasala:
Podle mého soudu je možné, aby si jen lehce zkušený laik provedl většinu prací sám. Mám na mysli vysekání, uložení a zasádrování vodičů a krabic. Vše by mělo být předem domluveno s odborníkem, nelépe RT, před zaomítáním by měla být provedena kontrola. Elektrikář by měl potom jenom zapojit spínače a zásuvky a připojit to v rozvodnici. Už jsem to tímto způsobem mnohokrát praktikoval, ke spokojenosti všech zúčastněných stran. Je ovšem nutné domluvit se a vše pořádně zkontrolovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana