Kam je nejvhodnější umístit požární hlásič?
Pavel Horský:
Ano, hlásiče jsem použil ve všech místnostech, kde se dá předpokládat spánek (tedy neberu WC ani koupelnu, kde se spí převážně díky zmožení pod vlivem alkoholu) + úniková chodba, jak nařizuje vyhláška.
Je pak čistě na investorovi nebo majiteli, zda PD dodrží. Pak je to již jeho boj.
Fuk Tomáš:
Dovolím si trochu disentní názor.
Instalaci požárních hlásičů "za pár stovek" považuji za alibismus. Do roka/dvou začnou prudit kvůli baterkám a falešnými poplachy, a tak je jim zatnut tipec. Jsou to vyhozené peníze.
Např. já jsem někdy před 10 lety iniciativně instaloval jeden do garáže (napojený na EZS) a jeden do plynové kotelny. Dva různé modely z Jablot.... Když po dvou letech začaly falešně plašit a nepomohlo ani vyfoukání, byly obřadně a bez náhrady odstraněny.
Dcera má v chodbě na stropě dokonce dva, 20 cm od sebe (pronajatý byt těsně po rekonstrukci). To naznačuje, že po špatných zkušenostech s prvním byl podniknut ještě druhý pokus. Oba jsou mimo provoz.
Pavel Horský:
OK, beru.
Takže mám přesvědčovat majitele bytovky, aby si nechal kvůli kouřákům udělat EZS. A víš kam mě pošle?
A tak se snažím navrhnout alespoň kvalitnější čidla od Schneidera. Pokud ani kouřáky této značky nemaj nic společného s kvalitou, tak pak už nevím, pak jsem ztracen. Půjdu pást krávy, u toho není co zkazit :-)
Vojtěch Běhunčík:
Ne každý auutonomní hlásič vyhoví normám řady EN54 pro EPS, a také EZS není EPS.
---
ČOI varuje před nespolehlivým hlásičem kouře
David Hruda:
Citace: Fuk Tomáš 09.02.2016, 10:06
.. Dva různé modely z Jablot....
To mě překvapuje, pár (desítky) jsem jich nainstaloval (několik např. do cukrářské výroby) a neměl jsem problém. (v cukrárně jen když něco hooodně připálí).
Dá se nastavit buď kouř, nebo teplota nebo kombinace.
Řešil jsem problém na převzaté instalaci, kde byl nad linkou a logicky spínal při otevření trouby nebo myčky. Falešný poplach jsem nezaznamenal nikdy.
Citace: Pavel Horský 09.02.2016, 11:24
OK, beru.
Takže mám přesvědčovat majitele bytovky, aby si nechal kvůli kouřákům udělat EZS. A víš kam mě pošle?
Jsou i autonomní čidla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana