Kam je nejvhodnější umístit požární hlásič?
josef galcan:
hlasic se musi musi kazdopadne umistit do unikove cesty coz je kazdopadne u panelovych domu jedina cesta jedina cesta ven a v zakorene mistnosti vas zvukovy signal navadi ven a verte mi v tom chaosu je to jedina moznost zachrany
Miloslav Dunda:
Při dotazu na požární inspekci mi bylo sděleno, že do únikové cesty, protože člověk prostor podvědomě opouští tak, že jde za zvukem.
Miloslav Dunda:
Vyhláška 23/2008 Sb., paragraf 15, odst. 5 Směrem k východu z bytu. Nešla připojit je moc dlouhá, ale je volně ke stažení na internetu.
Pavel Horský:
Nedá mi to.
Právě jsem se dostal k problému, kam osadit autonomní detektor v bytovém domě se třemi podlažími a 11-ti byty.
V příspěvcích čtu, že do chodby bytu, což je jistě v pořádku. Ale co do společné chodby domu?
A jak je to pak v případě požáru v pokojích, kde mohu usnout. Všeobecně je známo, že člověk ve spánku nemá čich a tak je tu opravdu dost velká pravděpodobnos t toho, že se v případě požáru např. televize prostě a jednoduše udusí, než kouř dojde někam do chodby.
Co vy na to?
Jiří Novotný- Stryker:
Vyhláška 246/2001 Sb.
V bytovém domě musí být každý byt vybaven zařízením autonomní detekce a signalizace. Toto zařízení musí být umístěno v části bytu vedoucí směrem do únikové cesty. Jedná-li se o byt s podlahovou plochou větší než 150 m2 nebo mezonetový byt, musí být umístěno další zařízení v jiné vhodné části bytu.
Hlásiči by mněli být vybaveny minimálně centrální místnosti objektu a místnosti kde spíme.Dále v každém patře na schodišti nebo v chodbě
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana