Je povoleno mít zásuvku na 230V nad sporákem (pod digestoří)?

(1/4) > >>

Karel Bobošík:
Je povoleno mít zásuvku na 230V nad sporákem (pod digestoří) a taktéž se v tomto prostoru nachází 3f vypínač ke sporáku. Sporák měl být původně jinde. Vadí to, respektive je to přímo zakázané?

Marek Poláček:
Podle mých informací žádný předpis na umístění el přístrojů (tj. zásuvky, spínače...) na kuchyňské lince neexistuje. Pokud ano, tak věřím, že mi to páni kolegové dají patřičně najevo, jak je v diskuzích zvykem. Možná bych doporučoval ten digestoř zapojit na pevno přes nějakou slušně vypadající krabici.

Václav Tůma:
Zajímal by mne účel té zásuvky, není to nebezpečné pro přívodní šňůry spotřebičů?

Milan Karvánek:
Jak píše p.Tůma pokud je to zásuvka pro "všeobecné použití kuchařkami (v rámci korektnosti dodávám)a kuchaři" není zrovna moc praktické tahnout šňůru třeba k varné konvici nad plotýnkou sporáku. Pokud by zásuvka byla pro zapojení oné digestoře, ta se dává do skříňky nad digestoř. I kdyby tam byl nějaký spotřebič trvale zapojen (třeba ta digestoř) bude se to nad sporákem mastit a bude to fujtajbl.
I ta sporákovka se časem strašně zamastí a když jí hospodyňka omývá jarovou vodou může nastat problém.
Sám mám jednu takovou doma a když se jí povedlo vyždímat houbičku s jarovou vodou do spínače na dobře nulované digestoři, dostala takovou ránu (než vylítl jistič),  že si sedla v kuchyni na zem a netušila "za co jí dostala"!

Petr Doležal:
To Bobošík:A je dispozičně vyloučeno, aby si tlakový hrnec "odfukoval" páru přímo do zásuvky ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana