Můžete mi pomoci přesně definovat vyhr. a nevyhr. el zařízení?
Milan Karvánek:
Nemám prostudované nejnovější znění živ.zákona, ale opravdu tam taková živnost existuje? Nebo je to jen lidová tvořivost nějakého úředníka? Nemyslí se tím spíš zařízení na malé napětí? Např. nařízení vlády č.17/03 k zák.22/97 definuje "el.zařízení nn" od 50V výše. No to asi nebude mít souvislost.
Nedalo mi to a pročítám přílohu živ. zákona. Vámi uvedená živnost neexistuje! Je to lidová tvořivost.
Jaroslav Matějka:
Pane Karvánek v tom případě nevím kde jste našel, že tato živnost neexistuje. Tato živnost patří do řemeslných. Každopádně zde je ukázka http://business.center.cz/business/pravo/zivnost/remeslne_zivnosti_obsah.aspx#s105
ale já jsem stále nepochopil zařízení vyhraz. a nevyhraz. a co vlastně na tuto živnost mohu provozovat.
Milan Karvánek:
Pane Matějko, teď jste mně dostal.
Otevřel jsem si Vámi uvedený odkaz a teprve koukám, že
Vy jste neuvedl znění živnosti dle zákona, ale nějakou poddefinici. Já mám ŽZ jen elektronicky, ale od poskytovatele, který garantuje aktuálnost (snad mu mohu věřit). V ŽZ je podle mne uvedena jen ta modrá věta. To ostatní je nějaký komentář a nevím jak moc je závazný?
Ale jak to znova pročítám asi myslím, že vím jak to mysleli.
Primárně se jedná o živnost: "Výroba, instalace a opravy elektrických strojů a přístrojů" a v tom vysvětlení máte o jaké stroje a přístroje se vlastně jedná. Jsou to v podstatě výrobky, na které se vztahuje zák.22/97 a nařízení vlády č.17/03 . Na ty se nedělají výchozí revize, ale výrobce provádí potřebné zkoušky ...atd. to už jsme tu někde probírali v jiné diskusi.
Jaroslav Matějka:
Tak to by mě hodně zajímalo o jakou diskusi šlo, kdyby to šlo tak bych jí rád dohledal. Ale s tím zněním živn. zákonu mi věřte byl jsem na ŽÚ a skutečně tento ŽL vám vydají tento ŽL existuje přesně v tomto znění: Výroba, instalace a opravy elektrických strojů a přístrojů. Já bych si ho klidně udělal jen kdybych věděl, že na mě bude stačit potřeboval bych upravovat např. svítidla na nouzové, zapojovat systémi EIB apod.
Jaroslav Hasala:
Jedna podotázka:
Patří spotřebiče na malé napětí, např. napájené z baterií, mezi vyhrazené el. zařízené?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana