Je možné na vyvedený 3f věnec připojit 3f varnou desku i 2f průtokový ohřívač?
Michal Klimes:
Pane Hasala,
děkuju moc za vyčerpávající odpověď.
Takto formulované požadavky se dají přesně a jasně interpretovat.
Chránič mám plánován na celý rozvod chalupy 25A/30mA. Vzhledem k tomu, že mám instalováno ponorné čerpadlo ve studni, nechávám si místo i na chránič 16A/100mA a na ten případně připojím i rozvod lednice
Průtokový ohřívač 6kW na 2AC snad nebude vyžadovat zvýšení příkonu. Vytápění včetně ohřevu bojleru mám realizováno sporákem NORDICA s teplovodním výměníkem.
Ještě jednou děkuju za váš čas.
Miroslav Lampart:
Citace: Michal Klimes 06.11.2008, 11:15
.............. . nechávám si místo i na chránič 16A/100mA a na ten případně připojím i rozvod lednice .............. ........
Pokud je lednice do zásuvky, tak je to nepřípustné, na zásuvku musí být chránič s vybavovacím proudem 30mA !! Nechcete si raději pozvat odborníka? Mám dojem, že moc netušíte o čem je řeč - neberte to jako urážku, nikdo nemůže rozumět všemu a elektro asi není vaše parketa. Možná jste uznávaný odborník v jiném oboru.
Jan Alin:
Citace: Miroslav Lampart 06.11.2008, 11:27
Pokud je lednice do zásuvky, tak je to nepřípustné, na zásuvku musí být chránič s vybavovacím proudem 30mA !!
Myslím že zásuvka pro lednici je zrovna ten případ který má vyjímku a chránič mít nemusí podle posledního znění normy, takže ten chránič 100mA je tam navíc pro bezpečnost a celkem slušně ochrání před zahořením v určitých případech.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin 06.11.2008, 16:36
Myslím že zásuvka pro lednici je zrovna ten případ který má vyjímku a chránič mít nemusí podle posledního znění normy, takže ten chránič 100mA je tam navíc pro bezpečnost a celkem slušně ochrání před zahořením v určitých případech.
Já bych se přesto u běžné lednice, pokud v ní nemám uložena kila kaviáru apod., chrániči 30 mA nebránil. Sám mám na společném chrániči 30 mA vinotéku a dvoukompresoro vou chladničku/mrazák. Za 4 roky žádný výpadek (spotřebiče jsou staré 6 a 10 let).
Miroslav Lampart:
Citace: Jan Alin 06.11.2008, 16:36
Zásuvka je zásuvka a musí mít chránič 30 mA. Já znám spoustu šílených ženských, které i několkrát za rok přestavují nábytek, včetně kuchyně. Jak zaručíte, že do této zásuvky bude zapojena jen lednice a nikdy nic jiného? Při revizi bych tohle tvrzení nepřijal a byla by to určitě závada.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana