Kolik lze napojit zásuvkových vývodů na jeden jistič?
Jan Alin:
To Miroslav Minařík
Pěkná odpověď :-). Takhle hezky bych to určitě nedokázal formulovat ale určitě vám to chuti do práce nepřidalo.
Můj názor je takový že Elektrika.cz jde stále nahoru a IN-EL se v poslední době zastavil ve vývoji. Jinak pár návrhů na zlepšení bych měl, možná to někdy navrhnu v Lampárně ale nechal bych to napřesrok. Budou vánoce a lidi se začínají strkat a nadávat, prostě přišla ta pravá "vánoční nálada". :-)
Josef Hubáček:
To: Dosbaba
Vaše řešení se mi zdá elegantnější a daleko schůdnější, nežli trvat na deseti vývodech a zbytek řešit prodlužovacími šňůrami. Výsledek by byl nasnadě. Na dvacet zásuvek, dvacet prodlužováků a po připojení jiných spotřebičů by stejně došlo k přetížení obvodu. Majitel by se necítil nijak vázán povinností nepřetížit obvod. S vědomím, že toto řešení se částečně vymyká normě, si přetížit obvody nedovolí. Možná, že bych ještě v "Poučení o správném používání instalace" přidal bodík s odkazem na maximální připojený výkon na jednu zásuvku.
Podobný případ jsem řešil nedávno. Malé studio v rodinném domku z bývalého dětského pokoje. Na parapetní lištu s dvaceti zásuvkami byla připojena pouze audio a video technika (videa, magnetofony, mikrofony, mix, počítače..) s celkovým příkonem cca 1,5 kW. Jištění 16A společně s dvěma zásuvkami v ložnici. Vzhledem ke specifice zařízení toto řešení prošlo. S malou poznámkou ohledně maximálního připojeného výkonu.
Petr Moravec:
To: Dosbaba
Musím se také ozvat :-).
Vaše řešení je OK. To je přesně ten případ, kdy bych se striktně normy nedržel.
Ono jde opravdu o tu impedanci a při použití chrániče bych na nejvzdálenější ch vývodech změřil impedanci mezi L/N pro posouzení účinnosti odpojení od zdroje při zkratu L/N. A samozřejmě parametry chrániče.
Libor Vacula:
Omlouvám se správci za výraz, který jsem použil. Určitě práce odvedená na tomto portálu je výborná a časově náročná. Ne vždy jsou mé dotazy nebo odpovědi formulovány přesně a odborně zcela bez chyby, nikdo není dokonalý, ani žádný z revizních techniků. Každý se bráníme a reagujeme jinak, nejsem rozhodně typ člověka, co se schoulí v koutě. Prostě mi reakce na mou minulou odpověď připadala arogantní. Extrémista nejsem a při své práci narážím na spoustu technických problémů. Ještě jednou se omlouvám lidem, kteří věnují svůj čas práci na tomto portálu, za použité slovo. Spousta odpovědí a témat je tady solidních. ....
Marián Nomilner:
To: Hubáček (2.12.2005)Zo znenia čl. 4.7.4.1 ČSN (STN) 33 2130 Z2 nevyplýva, že zaťaženie zásuvkového obvodu je obmedzené príkonom 2 kW!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana