Jaký zvolit bezdratový termostat pro kotel DAKON?

(1/3) > >>

TOMÁŠ K:
Jaký zvolit bezdrátový termostat pro kotel DAKON o výkonu 24kW?

Známý říkal že kotel má výstup 24V.
Neviděl jsem ten kotel takže nevím co mu mám dopouručit?
Mám doma jeden na skladu-
bezdtrátový T105 od Emosu, ale nevím jestli bude fungovat.
Já ho naposledy připojoval přes stykač  na 230V.

Fuk Tomáš:
Údaj o výkonu kotle 24 kW je nám víte k čemu? Co takhle typ kotle?

Jestli to je současně vyráběný model - nástěnný kotel DAGAS plus 03, tak

1) mnohem vhodnější, než ON/OFF termostat by byl modulační termostat s OpenTherm+ ,  jinak ten kotel degradujete o 10 let zpátky.
Jestli to musí být ausgerechnet bezdrát, tak jeden je tady: http://www.elbock.cz/data/File/bpt55.pdf  Je to novinka, tak se neptejte na zkušenosti.
Drátových je k dispozici moře.

2) v případě ON/OFF termostatu musí tento zvládnout spínání 230V~ ,  alespoň výrobce to tvrdí  ;)

TOMÁŠ K:
typ kotle už jsem zjistil "DUA 24 HV"

Jan Franěk:
To Fuk.
Prostě laický dotaz. Spousta informací k ničemu a ty důležité chybí.  o:-)

TO Tomáš K:  NIc ve zlém  (drinks)

Většina Těchto bezdrátů má na výstupu relé. Proto je lze připojit ke kterému koliv kotli na spínání. Je to lepší než jet bez termostatu. To co vám nabízí kolega Fuk je kvalitnější regulace než skoková(viz váš termostat) . Umožňuje přesnější regulaci bez "skoků" a tím i větší tepelnou pohodu a o něco větší úsporu energie.
Nevím cenu regulátoru  kol.  Fuka  ale je to na vás co si vyberete.
V tomto případě platí ,  že pokud vyberete lepší variantu, ta stojí více, ale vrátí se to  brzo v úsporách energií.
jinak jsou obě varianty v podstatě správné.

Fuk Tomáš:
Citace: TOMÁŠ K  02.11.2008, 19:07

typ kotle už jsem zjistil "DUA 24 HV"

To je nějaké divné. Pokud vím, Dakon dělal v minulosti
DuA B, DUA C, DUA D, DUA R, DUA PLUS a písmena HV se v systému značení nevyskytují.

Nebo se jedná o tak archaický kousek, že už to ani Dakon v archívu nemá? V tom případě bych zvolil to nejlevnější na spínání 230, co se sežene, protože to stejně půjde brzo do šrotu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana