Jaký zvolit bezdratový termostat pro kotel DAKON?
kbulda:
Viz štítek kotle.
http://aukce.volny.cz/item467385266_plynovy_kotel_dakon_dua_turbo_24_hv.html
Fuk Tomáš:
Citace: kbulda 02.11.2008, 23:22
Viz štítek kotle.
http://aukce.volny.cz/item467385266_plynovy_kotel_dakon_dua_turbo_24_hv.html
Hmm, a co s tím? Na štítku je DUA 24 HV, přiložené jsou tech. údaje DUA C, ale z dokumentace výrobce na webu je zřejmé, že se nejedná o žádný z modelů DUA B, DUA C, DUA D, DUA R, DUA Plus z archívu. Nesouhlasí ovládací panel. Tak snad jedině zeptat se u Dakonů, jak je to doopravdy.
(kotel je 11,5 roku starý).
Termostaty používají uvedené modely buďto OT+ anebo bezpotenc. kontakt 24V (nutno vlastní napájení). Ale jestli to platí i pro ten vyfotografovan ý kousek, čert suď.
Pokud ano, tak ten EMOS T105 tuším potřebuje na přijímači 230V~ spojených se spín. kontaktem, takže by nebyl vhodný. Pokud se nejedná o EMOS T105VF - ten už má bezpot. kontakty.
Asi bych volil při nákupu nového např. ELBOCK BPT01 (za lidovku).
Marcel Žižka:
Jedná se o DUA 24Cx (x= T - turbo, nebo K - komín) Jedna verze štítků byla takhle zmatečná - panel výše je pro verze 30kW - 24kW měly panel trošku jiný.
K problému : je třeba BEZPOTENCIÁLOV Ý kontakt - ovládací napětí je 24V.
Svorkovnice je umístěna zvnějšku skříňky s ovládacím panelem - přístupná jen po sundání předního plechového opláštění kotle - řadová lustrsvorka s drátovou propojkou.
kbulda:
To Fuk Tomáš
Ten odkaz na Aukro jsem sem vsadil jen proto, aby jste viděl, že kotel s takovýmto štítkovým označením se dodával. Kotel na Aukru nemá s kotlem tazatele nic společného ( mimo typu ).
Omlouvám se , že jsem toto neuvedl ve svém předchozím příspěvku.
Fuk Tomáš:
Citace: kbulda 03.11.2008, 22:41
To Fuk Tomáš
Ten odkaz na Aukro jsem sem vsadil jen proto, aby jste viděl, že kotel s takovýmto štítkovým označením se dodával. Kotel na Aukru nemá s kotlem tazatele nic společného ( mimo typu ).
Omlouvám se , že jsem toto neuvedl ve svém předchozím příspěvku.
Proč se omlouvat? Nakonec to přispělo k vyřešení problému - viz pan Žižka (když nepomůže archiv výrobce, pomůže pamětník :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana