Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Znáte šroubováky fy Wiha?
0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Znáte šroubováky fy Wiha?  (Přečteno 1419 krát)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 154

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #15 kdy: 04.02.2012, 12:44 » Odpověď s citací

Toto nářadí mám doma, ostatní mám v kufru v autě.

Vydrží 1000V?

* 1000V.JPG (196.32 KB, 1024x686 - prohlédnuto 164 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Oblíbenost autora: 304

Chránič je chránič!

« Odpověď #16 kdy: 04.02.2012, 14:57 » Odpověď s citací

Vydrží 1000V?

TO: Svejkovský

Ne, toto nářadí které mám doma není určené pro práci pod napětím, proč taky.  Kroutím očima
To co vozím sebou, ne všechno, ale část, je určena pro práci pod napětím. I toto nářadí je prvotřídní. Zadejte do vyhledávání Wiha 1000 volt a můžete se kochat. Palec vzhůru

PS: Další moje oblíbené značky jsou CIMCO a KNIPEX.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Chránič chrání - jistič jistí.
Milan Hudec
*

Oblíbenost autora: 17

Email
« Odpověď #17 kdy: 04.02.2012, 15:26 » Odpověď s citací

Co ty všechno neděláš?  Škleb Včelař, rybář - vykosťovač . Ještě nějaké překvapení  Mrknutí

Taky mám nějaké nářadí od fi WIHA. Mám dvoje  kleště a jsem s nimi velmi spokojen.  Ale nemám jejich šroubováky. Převážně používám šroubováky  firmy IRAZOLA.

Řekl bych, že firma WIHA patří do skupiny těch kvalitnějších firem. Tedy profesionální nářadí. Zřejmě s nákupem jejich výrobků nikdo neudělá chybu. Tedy alespoň u většiny jejich výrobků.
Především houbař, rybář spíše opravdu výjmečně.
Ale k tématu, z ručního nářadí a nástrojů mě za poslední dobu nadchly dva výrobky:

1. Vrtáky BOSCH SDS plus typ X5L
2.Kleště přestavitelné Cobra Knipex 87 26 250, 250mm, izolované, 1000V

Obecně používám k plné spokojenosti šroubováky Cimco a kleště Knipex.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #18 kdy: 04.02.2012, 15:36 » Odpověď s citací

PS: Další moje oblíbené značky jsou CIMCO a KNIPEX.

KNIPEX šroubováky nevyrábí. Pravděpodobně je pro ně dodává WEHA. A zlí jazykové tvrdí, že pro WEHA je vyrábí Narex.

Jan Alin
*

Oblíbenost autora: 202

« Odpověď #19 kdy: 04.02.2012, 16:21 » Odpověď s citací

Převážně používám šroubováky  firmy IRAZOLA.

Také je používám, a nejlepší zkušenost mám se zelenou, neelektrikářskou řadou.  Úsměv
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Oblíbenost autora: 304

Chránič je chránič!

« Odpověď #20 kdy: 04.02.2012, 18:37 » Odpověď s citací

KNIPEX šroubováky nevyrábí. Pravděpodobně je pro ně dodává WEHA. A zlí jazykové tvrdí, že pro WEHA je vyrábí Narex.

Nevím zda jste se překlepl, nebo špatně četl. Zde je diskuze o firmě WIHA nikoliv WEHA. To jsou dvě naprosto různé firmy. Kroutím očima

PS: Šroubovány KNIPEX nemám, mám pouze různé kleště, ale šroubováky vyrábí také, a dokonce na 1000V - viz příloha. podivej

* Knipex šroubováky.jpg (246.35 KB, 980x887 - prohlédnuto 78 krát.)

Chránič chrání - jistič jistí.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Email
« Odpověď #21 kdy: 04.02.2012, 19:06 » Odpověď s citací

Mám informaci od prodejce, že výrobu šroubováků pro KNIPEX zajišťuje jiná firma u Narexu.

Tomáš Demel
*

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #22 kdy: 04.02.2012, 19:31 » Odpověď s citací

Myslím, že WIHA, WERA, WITTE a Knipex(šroubováky pro Knipex asi jsou SKG) spolu s Bahco ujdou, kvalita 1A, jsou sice s cenou výše, ale pokud máte brašnu střeženou, tak není problém :-)
Irazola taky OK, NGTool jsem testoval jen lisovačky- OK a Cimco taky spokojenost.
Berner a Wurth berou většinou od výše uvedených firem (ale i jiných kvalitních), dají jen svou značku a taky odpovídající přirážku- ale na druhou stranu máte na 100% jistotu, že kupujete kvalitu...
Německé i švédské nářadí bylo vždy kvalitní. Za zmínku stojí taky švédský Hultafors- délá fajn nože(a sekery)...
Narex 6v1 mám velice oblíbený hlavně jako nouzovku do kapsy  Úsměv
Narex a Zbirovia - česká klasika...
WIHA dělá, nebo se teda alespoň pokouší dělat inovace, aby ulehčili práci...
No a to údajně nepohodlné držadlo- někomu vyhovovat bude, někomu ne. Je pravda, že kolikrát ty držadla jsou tvaru, aby se nářadí neodkutálelo, ale na úkor ergonomie ... A ta je hlavní Kroutím očima

* elk.jpg (4.38 KB, 300x69 - prohlédnuto 88 krát.)

* elk.jpg (4.38 KB, 300x69 - prohlédnuto 69 krát.)
Richard Holeček
Neverifikovaný uživatel @5

Oblíbenost autora: 0

« Odpověď #23 kdy: 04.02.2012, 20:57 » Odpověď s citací

Já už řadu let používám Wihu a Knipex a jsem maximálně spokojenej. S kvalitou samozřejmě. Cena je vejš, ale odpovídá kvalitě. Faktem je, že mám od Wihy i tu starší řadu, bez žlutýho protiskluzu a drží dodnes. Když se volí správné velikosti šroubováků ke správnejm velikostem šroubů a vrutů, tak vydrží opravdu dlouho. Když jsem vloni rekonstruoval jádro, půjčil si obkladač z otevřenýho kufru mojí největší plochou Wihu a jal se s ní odsekávat dlaždice. Hrozně se divil, když jsem po něm vystartoval, že prej na to běžně plochý šroubováky používá. Tak jsem mu řek, že když mi dá osum stovek, že si s ním může dělat co chce  Úsměv tak vyvalil oči, vrátil ho a mýho vercajku už se ani nedotknul.  Škleb
Václav Pešek
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 9

« Odpověď #24 kdy: 04.02.2012, 21:30 » Odpověď s citací

švejkovský: právě to mi hlodá v hlavě, ten šroubovák wiha, na titulce, vypadá totž, když pominu dvoubarevnost, naprosto stejně, jako šroubováky za sady narex, co jsem koupil před lety...

životnost mají dobrou, byť některé nejfrekventovanější už jsem musel vyměnit za jiný kus..  ale tvar rukojeti mně posléze neuchvátil jsou, aspoň pro moje medvědí ruce, poněkud malé...

pěkné rukojeti měl narex ještě dříve, vyložeče čtverhrané - člověk v tom má dobrý cit a nemusí to tak svírat aby trochu zabral, dnešní wera má u některých typů taky pěkně velké rukojeti. Od nich mám pro změnu kombíky.

ono si na začátku člověk koupí sadu, pak mu něco chybí, něco se ztratí, dokoupí, výrobce je jiný, nebo se povede občas něco zkurvit, pak se to musí hned nahradit a v rychlosti se nehoní přímo původní typ...  takže mám v podstatě zbytek sady narexu, doplněné jinými, něco narex, něco NG, něco wera, pak sadu wera s kombíkama, pak sadičku jemnejch (prodává hoffmann - výrobce netuším) takže ve výsledku každej pes, jiná ves... ale vesměs to drží

mám i NG, je velmi dobrý kvalitou, jen k šířce je vždy přiliš silný hrot, oproti zvyklostem - to se ale přibrousí

rotrekl: ten kombík od narexu mne zajímá, zkusil bych.

CNC mechanik - §6
Miroslav Revús
*

Oblíbenost autora: 24

Email
« Odpověď #25 kdy: 04.02.2012, 22:43 » Odpověď s citací

Mám v práci základnú sadu skrutkovačov Wiha, čierne kliešte a štípačky Wurth, doma skrutkovače NG Tools, Schrack a Jonnesway, kliešte Cimco.
Všetko sú to drahšie veci a oplatila sa mi investícia do nich. Je to iný pocit, keď viem, že sa do náradia môžem oprieť a nestrhnem alebo nezlomím ho na prvých troch skrutkách.
A náradie murárom a vodárom zásadne nepožičiavam.
Pretože môj názor na ich vzťah k náradiu je "nepublikovateľný".
M_M

Email
« Odpověď #26 kdy: 28.02.2012, 16:13 » Odpověď s citací

Osobně používám denně šroubováky Wiha a jsem naprosto spokojen. Pro použití ve slaboproudu mám černožluté neodizolované provedení. Nemohu si vynachválit. Tam kde nestačí zmagnetizování (nezer šrouby) tam pomůže speciální drsný povrch hrotu. Hrot šroubováků Wiha je navíc kovaný, narozdíl od šmejdských broušených firmy Irazola které jsem používal předtím. Můžu jedině doporučit. Dají se pohodlně koupit například i v Hornbachu a za cenu která je za takovou kvalitu víc než přijatelná. S kleštěmi zkušenost nemám, ale až doslouží ty současné, určitě sáhnu po Wiha nebo Knipex.
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Odpověď Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.076 sekund, 21 dotazů.