Jsem revizní technik E2A. Uvažuji, že si udělám i autorizaci na projekci (TE03).
Bohužel mám pouze maturitu z Elektrotechnic kého oboru = mohu být pouze autorizovaný technik. Nedokázal jsem na webu ČKAIT najít, jaké mají požadavky na praxi. Jaká délka praxe a hlavně jaký druh praxe, přeci si nemůže autorizaci na projekci TE03 udělat elektrikář (s maturitou), který má sice 20 let praxi na stavbě, ale nikdy neměl otevřený ani CAD - nebo se pletu?
Do kanceláře ČKAIT pro informace se chystám tento týden, zajímá mě ale váš názor.
Já jsem dělal autorizaci před 16.lety, tehdy jsem byl živnostník §6,8 vyhl.50. Byla to prosba mého známého, jeho AO odešla do důchodu.
No, dnes už bych do toho nešel, byla to druhá maturita. Požadavky na praxi nebyly žádné. Zkoumali vzdělání, v případě nejasností se dělá rozdílová zkouška. Pak písemný test a ústní zkouška.
Důraz se klade na znalost zákonů souvisejících s činností AO ( technik nebo inženýr), zkoušející byli lektoři ze stavební fakulty, soudní znalci, no prostě kapacity...Já elektrikář jsem dostal otázky ohledně vodovodní přípojky

Mám obor TT00 - technologická zařízení staveb, což jsou u mně liniové stavby: sítě vn-trafostanice- nn.
Ale dal jsem to .