su10k
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 20.11.2024, 12:47 » |
|
Chci si v bytě vyměnit celé zásuvky i přístroje. Z estetických důvodů jsem zvolil sérii "Nová Unica" od Schneideru, protože se mi zamlouvá koncept jejich skrytých zásuvek. Do kuchyně super.
Jenže design a malé velikosti vypínačů už se mi až tak nezamlouvají. Neznáte jiné výrobce nebo série, které taky obsahují tento typ schovávajících zásuvek? Bohužel se mi online nedaří nic najít.
|
|
|
|
František Ševčík
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #1 kdy: 20.11.2024, 18:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 21.11.2024, 17:14 » |
|
Pěkná věcička a přiznám se bez mučení, že to ve svých letech vidím poprvé. Jen si říkám, k čemu že je to dobré? Jako, že nemusím odpojovat vidlici ze zásuvky, jen ji stlačím a stlačením připojím k síti? Ano, to by šlo, ale vzhledem k jistému choulostivému mechanismu...k olik těchto mechanických sepnutí ta zásuvka vydrží?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #5 kdy: 21.11.2024, 19:30 » |
|
Pěkná věcička a přiznám se bez mučení, že to ve svých letech vidím poprvé. Jen si říkám, k čemu že je to dobré? Jako, že nemusím odpojovat vidlici ze zásuvky, jen ji stlačím a stlačením připojím k síti? Ano, to by šlo, ale vzhledem k jistému choulostivému mechanismu...k olik těchto mechanických sepnutí ta zásuvka vydrží?
Pavle, říkám to nerad (málokdy chválím, ) ale vydrží hodně (tisíce cyklů jsem dal určitě), ruka mě bolela ještě druhý den, jak jsem ji trápil, leč dovolím si závěr, za mne neunavitelný výrobek.
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #7 kdy: 22.11.2024, 10:51 » |
|
Pavle, říkám to nerad (málokdy chválím, ) ale vydrží hodně (tisíce cyklů jsem dal určitě), ruka mě bolela ještě druhý den, jak jsem ji trápil, leč dovolím si závěr, za mne neunavitelný výrobek. Pak je vše v naprostém pořádku a nezbývá, než je doporučovat a chválit Musím se na ně někde fyzicky podívat, aby mě neopustil přehled.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #9 kdy: 23.11.2024, 05:39 » |
|
Ako to funguje ? Zasuvanim vidlice sa sucasne vystrkuje kolik PE vodica? Je tam zabezpeceny najprv styk PE a potom az L a N ?
Ochranný kolík je stále na svém místě a je na pevno. Odtlačuje se plastová maska s otvory na kolíky vidlice pro pracovní vodiče. Chci si v bytě vyměnit celé zásuvky i přístroje, protože se mi zamlouvá koncept jejich skrytých zásuvek. Do kuchyně super
To si nejsem úplně jistý, jakou životnost to bude mít, pokud bude hospodyně náruživá kuchařka. Já osobně mám raději prvky, které mají co nejméně problémových pohyblivých dílů. Stačí trocha nečistot a bezpečnostní clonky. Hned je problém. To, že se kol. Hudcovi podařilo zničit si dříve ruku než zásuvku (při vší úctě, jeho pokusy jsou záslužné a nenahraditelné o tom nelze pochybovat), neznamená, že to vydrží dlouhodobě vše, hlavně nečistoty. Ty z vaření jsou obvzlášť agresivní - mastnota, mastné páry, do toho trocha prachu z mouky, cukru a bude po kráse i funkčnosti.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #12 kdy: 23.11.2024, 11:04 » |
|
Pak je vše v naprostém pořádku a nezbývá, než je doporučovat a chválit Musím se na ně někde fyzicky podívat, aby mě neopustil přehled. Je to jen krytka, která se posunuje na úroveň vnější stěny, takže, když není zastrčená vidlice, tak není "vnitzřek" zásuvky utopený, ale je zarovnaný s přední stěnou. Není tam žádný "vystrkávací" mechanizmus. Já to jednou nebo dvakrát někde viděl/revidoval, a upřímě, moc se mě to nelíbilo. Nicméně, je to dle libosti každého soudruha, a každému dle jeho chuti. Ještě že si můžeme vybrat co chceme a nemusíme mít všichni to stejné.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #13 kdy: 23.11.2024, 11:36 » |
|
Je to jen krytka, která se posunuje na úroveň vnější stěny, takže, když není zastrčená vidlice, tak není "vnitřek" zásuvky utopený, ale je zarovnaný s přední stěnou.
Já to jednou nebo dvakrát někde viděl/revidoval, a upřímě, moc se mě to nelíbilo.
Ano, všechny kontakty zásuvky, tedy jak pracovní, tak ochranný kolík jsou pevné a zůstávají na místě. Také z toho nejsem nadšený. Jak jsem již napsal dříve, nemám rád zbytečné pohyblivé prvky. Kryty zásuvek a vypínačů jsou dnes z plastů typu ABS. Ty jsou poměrně měkké a vzájemným třením se odřou, což zhoršuje pohyblivost dílů, prachové částice se do povrchu zadřou, zhorší se možnost čistění. K čemu je to dobré? Když jsem to viděl poprvé, tak mě napadla jako první myšlenka, že zásuvka je rozbitá.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #14 kdy: 23.11.2024, 22:29 » |
|
S tímto provedením jsem se setkal prvně cca před 2 lety při rekonstrukci oddělení ARO v jednom špitále. A z hlediska úklidu si to tam nemohou vynachválit. Dříve prý "vyšťourávali" nečistoty z prohlubně klasických zásuvek, kdežto u tohoto modelu jen "přelíznou" vysunutou krytku...
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|