Dostala se mně do rukou pouze revize s negativním závěrem, že nejsou splněny podmínky ..-7-710 a že nebylo předloženo “Stanovisko” od TIČR. K ostatní dokumentaci jsem se zatím nedostal. Určitě to ani nikdy předtím nebyla zubařská ordinace. Musím ještě počkat na dodání ostatní dokumentace. Celá tato situace mi příjde hodně nestandartní.
Za ještě necelý rok zpátky jsem se dostal do 3 nových, shodou okolností stomatologický
ch, ordinací, které platily obce a města. Neboť lid si to žádá..
A všude byl skoro stejný scénář :
1) 2 projektanti vůbec netušili, že existuje nějaká ČSN 33 2000-7-710, a ten 1 pravděpodobně vyštrachal v archivu projekt tak z přelomu století. Tudíž vyprojektovali v podstatě obecné nebytové prostory.
Takže žádné svorky pro pospojení, žádné zálohované svítidlo, RCD typu AC, v určení VV žádné BA3...
2) elektrikáři ve všech případech pravděpodobně dělali instalace zdravotnických prostorů poprvé, takže jim nepřišlo taky nic divné. Ale těm bych to neměl za zlé, protože měli projekty.
Co ale netušili, že mají povinnost "napráskat se" na TIČR ohledně žádosti o vydání Stanoviska nebo dnes Osvědčení. Takže nic takového se nestalo.
3) Na místně příslušných Stavebních úřadech netuší, že bez existence Stanoviska/Osvědčení nelze pro Zdravotnické prostory vydat souhlas s užíváním (zkolaudovat). A zkolaudovalo se
4) No a když jsem těm starostům řekl, že vlastně nemají žádné ordinace a že tam ti zubaři ordinují prakticky načerno, tak jim spadla čelist. Jeden jen poznamenal, že to není možné, když těch pár místností stálo 2,5 Mega. Ale těm to nelze mít za zlé.
Oni se jen spolehli na "systém", který ale nefunguje...
Takže mi přijde úsměvné zde řešit akademický "problém" jestli je dentální hygiena v 0 nebo 1.