|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #2 kdy: 14.10.2024, 00:22 » |
|
Já bych použil SSR, jeho buzení v širokém rozmezí ovládacího napětí se dá snadno ošetřit.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #5 kdy: 14.10.2024, 09:38 » |
|
Zdá se mi, že mícháte dohromady ovládací napětí se spínaným napájecím napětím pro spotřebič.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #9 kdy: 14.10.2024, 18:37 » |
|
Nelze získat informaci o běhu ventilátoru na nějakém výstupu řídící jednotky kotle?
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #13 kdy: 14.10.2024, 23:12 » |
|
Právě z toho výstupu beru signál sepnutí.
Ne, neberete. Vy berete napájecí napětí pro ventilátor. Moje otázka zněla, zda nemá řídicí jednotka jiný výstup, na kterém se objeví informace o tom, že ventilátor běží, například v podobě konstantního napětí. Třeba pro otevření nějaké klapky apod.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jan Palička
|
|
« Odpověď #15 kdy: 15.10.2024, 17:00 » |
|
Ne, neberete. Vy berete napájecí napětí pro ventilátor. Moje otázka zněla, zda nemá řídicí jednotka jiný výstup, na kterém se objeví informace o tom, že ventilátor běží, například v podobě konstantního napětí. Třeba pro otevření nějaké klapky apod.
Jestli má kotel čerpadlo okruhu, tak by to mělo jít ze signálu pro čerpadlo. To se většinou spouští s předstihem před hořákem a vypíná se zpožděním po vypnutí, ale to by asi pro účely větrání kotelny mohlo být jedno....
|
|
|
|
|
|