Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  Znáte zábavné off-topic našich dodavatelů?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Znáte zábavné off-topic našich dodavatelů?  (Přečteno 2561 krát)
Jan Yossarian
Neverifikovaný uživatel @6

« kdy: 18.09.2024, 17:48 »

Když mi kolegové řekli, že je nemám čím překvapit, myšleno od našich dodavatelů, tak jsem je dostal, když Lapp představil tuto novinku! Podobných aktualit je mnoho a jednoznačně vedou selfie. A že těch korporátních narcisů existuje! Tady byla rubrika vtipů ale tam to asi moc nesedne, protože to nejsou vtipy, to je práce lidí na PR! Takže je to vlastně vážné téma. A když je to veřejné, tak bychom to měli asi vědět, ovšem kolegové na socká jsou možná pro zábavu ale ne o tento humorný styl tiskových zpráv.

* lappodpadak.JPG (44.26 KB, 573x482 - prohlédnuto 437 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
Martin Novák
*

« Odpověď #1 kdy: 19.09.2024, 13:07 »

Tohle přesně je to "vysílaní signálů" které firmy musí dělat v rámci manifestace těch správných názorů a postojů do ESG hodnocení "společenské odpovědnosti". Takových PR zpráv o tom jak firma místo vývoje lepších výrobků nahradila v materiálu krabiček 27% kukuřičným škrobem čímž ušetřila 22,47 tuny CO2 ročně nebo jak povinnými veganskými čtvrtky ve firemní kantýně formuje správné postoje zaměstnanců bude jen přibývat s tím, jak se ESG mor bude stávat povinným. Syn dělá pro nadnárodní korporát s centrálou v USA a takových PR zpráv mu v mailu přistane nejmíň 10 týdně...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Yossarian

« Odpověď #2 kdy: 25.09.2024, 19:12 »

O Abb slyším stále méně, naposledy jsem zaslechl, něco o milionu prodaných vypínačů ale co bylo kdysi, tak dnes už není. Abb na Ampéru není, dokonce ani s roboty na Strojíráku není. Ono není. U nás! Za to v Indii je jim prý líp!

* vabbsepeknezubivindii.JPG (46.08 KB, 579x452 - prohlédnuto 195 krát.)

Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
Jiří Kantner
Neverifikovaný uživatel @7

« Odpověď #3 kdy: 25.09.2024, 19:48 »

Ono to moc zábavné není, možná tak pro nějakého mimozemšťana, který jen nakouknul a pak se vrací domů. Další level ESG spočívá v tom, že "odpovědná" banka bude ochotna financovat ne tto co přináší zisk ale to co je zelené. Tak se může stát že úvěr na dodávku dostanete jen když  bude elektrická, nebo její produkci CO2 budete muset vykoupit jinými uhlíkovými úsporami. Zatím tohle řeší pro velké korporáty ale s postupem času  možná přijde i na živnostníka. Když se k tomu připočítá KYC a AML, budete si muset najmout extra osobu na komunikaci s finančníma institucema..
Jan Yossarian

« Odpověď #4 kdy: 26.09.2024, 20:22 »

Tady máme jiného dodavatele! Tentokrát fotovoltaika. Když jim necháte kontakt aby mohli otravovat, za odměnu dostanete níže uvedený, zajisté velice kvalitně obsahový, čtyřstránkový leták. To je typická ukázka prohnilé hlavy digitálním marketinkem. Na čtyřech stránkách popíší sem tam něco a oslíčku otřes se. Nápadně mi to připomíná prodejce aktivních hromosvodů. Taky mají na všechno zkratky.

Nevím jak kdo, ale pokud to v příloze mám brát vážně, tak to trhám a hážu do koše.

Viz příloha

* Technická připravenost 3M final w.pdf (838.31 KB - staženo 126 krát.)

Jan Yossarian

« Odpověď #5 kdy: 29.09.2024, 14:17 »

Asi jsem tedy mimozemšťan. Včera jsem zjistil, že Infodny Schracku byly na jaře. Od nás odešel do důchodu jejich dlouholetý příznivec a tím Schrack zhasl. Asi mě to moc nemrzí, jsou jiné značky, které jsou u nás pravidelnými hosty. Jen mi to přijde divné. Tolik řečí o péči o zákazníky, odejde člověk do důchodu. Zdá se mi to, že na realizačních firmách začínají poslední dobou všichni šetřit?

Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« Odpověď #6 kdy: 29.09.2024, 20:09 »

Asi jsem tedy mimozemšťan.
Asi jste, evidentně používáte sociální sítě, tak máte sledovat Schrack a je to. Přece byste nechtěl pozvánku Českou poštou za dvacet korun! :-)

Elektrika NENÍ časopis!
Jan Yossarian

« Odpověď #7 kdy: 04.10.2024, 19:57 »

Pane Minaříku, já sociální sítě používám pro zábavu! A jestli si myslíte, že budi kvůli jedné akci v roce číst a nechat se rozptylovat tou záplavou blbostí co celý rok firemní účty rozsévají, tak to fakt ne. Kdo po mě vyžaduje přítomnost na sockách, toho škrtám třeba jako Schrack. Tu a tak kouknu, ale tu a tam, jednou za x ...

Milan Hudec
*

« Odpověď #8 kdy: 05.10.2024, 14:19 »

Souhlasím s vámi.
Forma pozvání je odrazem důležitosti hosta.
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« Odpověď #9 kdy: 05.10.2024, 16:55 »

Pane Minaříku, já sociální sítě používám pro zábavu! A jestli si myslíte, že budi kvůli jedné akci v roce číst a nechat se rozptylovat tou záplavou blbostí co celý rok firemní účty rozsévají, tak to fakt ne. Kdo po mě vyžaduje přítomnost na sockách, toho škrtám třeba jako Schrack. Tu a tak kouknu, ale tu a tam, jednou za x ...
Tak to máme podobně. Někdo tvoří, jiný jen konzumuje ...

Souhlasím s vámi.
Forma pozvání je odrazem důležitosti hosta.
OK, pak aspoň vím, pro koho jsem/ jsme v něčem důležití :-)

Elektrika NENÍ časopis!
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #10 kdy: 05.10.2024, 17:19 »

Nějak se domnívám, že papírová pozvánka je v této době vyhrazena především svatebním a smutečním hostům.  angel na zdravi (samozřejmě nejenom)

Nějak si nedovedu představit že bych dneska po návratu z práce otevíral obálky a pročítal zprávy od mých dodavatelů. Tedy vyčítat jim že mě nedostatečně informují protože odmítám číst jejich elektronickou poštu, je trošku zvláštní.
Pokud o mě neví, nemohu očekávat ani osobní návštěvu obchodního zástupce. Problém je v tom, že osobní vztahy se musí prostě budovat. Nestačí jen čekat že si mě někdo najde a přiveze mi všechno na zlatém podnose. ČAsto to začíná právě elektronickou korespondencí, nebo setkáním na nějakém veletrhu či výstavě.

Pokud stojím o nějakou podporu tak pro to taky něco málo udělám. Moje zkušenost s většinou firem je velmi dobrá a to určitě i s firmou Schrack. Zkušenost vašeho kolegy/důchodce je toho také důkazem. ŠKoda že se jen nenavázalo na původní spolupráci, když zde už nějaké vzájemné vazby byly. Nevěřím že by se na vás zrovna tato firma úplně ........  To mi k nim nesedí. Je otázkou zda taky měli nějakou zpětnou vazbu, nebo jen pocit že je to marné.

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Jan Yossarian

« Odpověď #11 kdy: 05.10.2024, 17:55 »

Pokud o mě neví, nemohu očekávat ani osobní návštěvu obchodního zástupce. Problém je v tom, že osobní vztahy se musí prostě budovat. Nestačí jen čekat že si mě někdo najde a přiveze mi všechno na zlatém podnose.
samozřejmě papírový pozvánky jsou dnes mimo mísu o tom bez debat. O mě Schrack vědět nemusí, nejsem ten, kdo by podepisoval objednávky. Jsem pro ně důležitý v jiné fázi projektu. Ale to je mi opravdu jedno. Jsou jiné značky s kterými se dveře netrhnou. Ale jak uvádíte, je divné, že jim vypadne u klíčového odběratele důležitý vztah a ono nic. Možná je to také tím, že i ve Schracku povyhazovali dost lidí, možná odešli sami, nevím. Ale abych tu kuriozní historku dokončil, tak kolega do Schracku vola a ptal se proč nic nevíme. Když vysvětlil, že u nás někdo odešel do důchodu tak byl vyzván, že má dát jiný mail a vše bude zase v pořádku. No a to bylo završení komunikace.

Abych snad nekřivdil Schracku, ony i jiné značky se rozhodly přejít mezi hvězdy jako vesmírní dodavatelé. Nějakou zase postnu :-)

František Šohajda
*

RT E2-A

« Odpověď #12 kdy: 06.10.2024, 10:21 »

Citace
Nějak se domnívám, že papírová pozvánka je v této době vyhrazena především svatebním a smutečním hostům.  angel na zdravi (samozřejmě nejenom)

Co pozoruji,tak dnes chodí stále více "pozvánek" i na svatby a smuteční akce emailem.Asi doboba a málo času  to vyžaduje??

Také jsem  se zúčastňoval info dnů různých firem (Schrack,ABB,Eaton a další) abych byl v obraze co kdo vyrábí.....Dne s asi polovina těchto firem jak-si je skrytá a moc o nich nevím!! box

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #13 kdy: 06.10.2024, 12:05 »

Já slyším hlavně na osobní setkání.
Celkem pravidelně ke mě do kanceláře jezdí Vlasta Kasal z EATON a Petr Svoboda ze SALTEK. Představí novinky, příjemně poklábosíme, dáme oběd (pod kanceláří mám restauraci, kde se dá dobře najíst v příjemném prostředí) a těšíme se na další setkání.
S novinkami mě dále nepravidelně navštěvují zástupci ABB, HAGER a LEGRAND.
A pak tu máme telefonické kontakty
Voláme si se zástupci DEHN, KOPOS, DCK, TREVOS, TREMIS, MODUS, kteří jsou vždy velice příjemní a dokáží opravdu profesionálně poradit.
Ostatní jako by neexistovali.
Od toho se pak také samozřejmě odvíjí návrh materiálů do mnou tvořených PD.

A když někdo vymyslí nějakou rádoby "zábavnou" kravinu, vždy si říkám, kdyby tu energii věnovali raději výzkumu a zdokonalení své nabídky.

Jako mimozemšťané mi připadají chlapi z DEHN. Jako by nespali a byli stále ve střehu. Velice si vážím jejich práce a obdivuji s jako grácií dokázali dopředu posunout celý obor ochrany před bleskem a přepětím.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #14 kdy: 06.10.2024, 12:39 »

Za nás vždy platilo a přijde mi že to snad platí stále více - Voják se stará, voják má.

Prostě když o něco stojím, tak se aktivně zajímám a nečekám na to, kdo mi co přinese pod nos. Toby mi také mohlo mnoho věcí uniknout, což se bohužel stává i tak.

Nicméně osobně mě spíš iritují firmy, které se "vytahují" tím, kolik oslovují zákazníků a kolem sebe házejí desítky nebo stovky tisíc mailových adres. To že to čte pouze malá část zákazníků a u mnoha to padá do spamu, je druhou stranou mince. Když vidím nechápavý výraz když se zeptám na to, kolik z těch adres je opravdu aktivních, tak si o tom myslím opravdu své.

Osobně je pro mě spíš důležité abych dostal technickou podporu a občas informaci o novinkách, navíc raději elektronicky. Pokud se potřebuji s někým potkat, spíš mám problém s volným termínem tak, aby to vycházelo oběma. Nejčastěji si voláme. Nemám možnost být stále v kanceláři, ale jezdím prakticky denně v terénu

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
František Šohajda
*

RT E2-A

« Odpověď #15 kdy: 06.10.2024, 16:49 »

Dále mě vadí, že někteří výrobci přešli na "školení nových výrobků" třeba od 16 hodin do noci.Většinou to bývá daleko od místa bydliště a dešlí dopravní cesta.....únav a.
Raději si vyhradím celý den .....a jdu dopoledne nebo denní !

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
Jan Hájek
*

Prostě .... HÁJEK!

« Odpověď #16 kdy: 07.10.2024, 08:14 »

Jako mimozemšťané mi připadají chlapi z DEHN. Jako by nespali a byli stále ve střehu. Velice si vážím jejich práce a obdivuji s jako grácií dokázali dopředu posunout celý obor ochrany před bleskem a přepětím.
Afro na zdravi snažíme se neustále zlepšovat  poklona

Nicméně stran elektronické komunikace to také nebývá jednoduché s příjemci, několik zábavných skutečností, které vyplavaly na povch při letošních seminářích:

- poté co se účastník zaregistruje jedním klikem na školení a přijde mu potvrzení, klikne na link že nechce být informován a tím se vymaže nejenom ze seznamu, ale i ze všech školení

- několikrát je všude napsáno, že jeden mail platí pouze pro jednoho uživatele, část lidí to zadá vícekrát a tím se nepřidají noví uživatelé, ale aktualizuje se ten předešle zadaný

-  v mailu je možnost přihlásit se jedním klikem, ale vypadá to, že část lidí-nezanedbatelná si datum poznačí někam na papírek a týden předem se ozve mailem.

- pravidelně jeden až dva týdny po termínu mi volají hlavně kamarádi, kdy bude školení, někteří mají plné schránky, dali mail do schránky kam nechodí nebo někdy u našeho mailu odklikli, že je to spam

Jsou města, kde se pravidelně nedostaví 20-30% přihlášených účastníků školení a naopak jinde přijdou nejenom přihlášení, ale dost lidí mimo seznam.

Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu
Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Vtipy, hlášky, aforismy o elektrice. Přidejte sem další!
 Co říkáte na náš západní vzor?
 Proč se kradou železniční kabely ?
 Co byste vytknuli autorovi této hrůzy?
 Proč má žehlička "chlupatou" šńůru ?
 Jakou revizi asi napsat na toto vedení?
 Co myslíte? Je toto lesní osvětlení práce elektrikáře?
 Také se modlíte k elektroměru?
 Jde o nový certifikovaný typ propojovací krabice?
 Kdo by si chtěl udělat kusovou zkoušku na tento nový rozváděč?
 Které elektrikářské video z Youtube hodnotíte jako SUPER?
 Čí "kovářova kobyla NEchodí bosá"?
 Víte, jak můžete také ochránit svá zařízení obyčejnou poštovní schránkou?
 HROBAŘ: ... chrobáčik, kľúče máš na vešiaku....
 Proč mají elektrikáři převážně dcery? Konečně vysvětlení!
 Je toto provedení ochrany na Čínské zdi před bleskem správné?
 Co udělají myši, když se nebojí elektřiny?
 Neuděláme soutěž o nejexotičtější návod?
 Víte k čemu všemu lze použít zemnící tyčku?
 Mátě nějaké pěkné fotky elektroinstalací z roku 2011?
 ANTILY: Zelenožlutý vodič přes nožovku?
 KURIOZITY: Ekonomická redukce 400V/230V
 Také si reklam nevšímáte?
 Jak se vám líbil 3. díl seriálu Chalupáři?
 KURIOZITY: O tom, jak si slimák našel špatné spaní ...
 Víte co s úsporkou určitě nepůjde?
 Kdy jste, jako elektrikáři, selhali?
 Copak v tom rozvaděči chybí?
 Jak se navždy zbavit podomního oblbovače?
 Jak se pozná auto elektrikáře?
 Už vám dorazil aktuální mikulášský vtip?
 Jaký dárek by měl mít elektrikář pod stromečkem?
 Čemu byste u žárovky AT-50 SUPER uvěřili?
 Kuriozita: Víte proč by si architekti neměli sami tvořit texty do TZ?
 Zajímavé prázdninové úlovky 2013
 Co všechno jste už někdy našli v rozvaděčích?
 Nechcete někdo komerčně využít toto zásuvkové perpetuum mobile?
 Ako zapojiť sušič rúk, chcete sa zasmiat?
 Kdo vi co to jsou Wagosvorky HR ST?
 Co znamenají boty zavěšené na lince VN?
 NOARK zde v prodeji! TÁHNI! K sobě. Podepsán Panlux
 Chtěli byste také na elektromontáže do rozvojové Zambie?
 Jak nahradit pojistku?
 Kolik ušetříte za výměnu bajonetové patice světelného zdroje za E závit?
 HUMOR: Jak může ohradník zkazit jinak pěkný den!
 Co byste vzkázali majiteli s okapem blokovanou pojistkovou skříní?
 Když se na Orlovně nechá otevřená ventilačka!
 Pozor na třpytivé nářadí!
 Co znamená, když má silnoproudař 5A vypnutých?
 Co asi prezident Zeman řekl o českých elektrotechnicích?
 Víte, jak si posvítit ve sprchovém koutě?
 Znáte topení do zásuvky?
 Čeští elektrotechnici uctili památku Járy (da) Cimrmana
 Ví někdo, proč není "Tu kabel"?
 Už jste si zkoušeli osmažit řízek na oleji z trafa? Ještě, ne? Hmmm ...
 Projde svítidlo se stínítkem z růží revizí?
 Do jaké míry je podle vás reálná tato historka o kazašských pastevcích?
 KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod
 KURIOZITY: Jak velké krytí IP musí mít zásuvka uvnitř sprchového koutu?
 Je používání vodovodních trubek vhodné pro elektroinstalace?
 Garantuje výrobce proudových chráničů i druhé vybavení poruchovým proudem?
 Jak budete revidovat pochodující rozvaděče?
 Není kovová zábrana zásuvky v rozporu s normou?
 Jak revidovat léčebné zařízení z Postřižin?
 Není někdy opravdu lepší sousedka než EZS?
 Co myslíte, jak dlouho vydrží někdo bez funkčního zvonku?
 Kdy bude norma i na toustovací pilku?
 Neznáte někdo typové označení tohoto jímače?
 Neobvyklé použití membránových krabic KOPOS
 Novinárska otázka: aké následky môže mať sprchovanie rozvodnej skrine?
 Když se zapomene v novostavbě kabelový buben ...
 Elektrický úhoř zabil aligátora
 Míchačka jako centrifuga na hřbitově
 Uzel na kabelu proti přepětí opravdu nepomůže
 Vyřazení pohybového čidla Radkem Červeným
 Kam zmizel Rexel ...
 Lze přepojit tlustší kabel na tenčí?
 Lze připojit jednofázovou vidlici jako přívod pro třífázovou?
 Lze revidovat přípojku nn které chybí sloup?
 Indukci zatím nikdo nevytuneloval!
 Mají na Dakaru zázračné pneumatiky?
 Co by měli ve Vietnamu vylepšit na rozvodech, když jim doposud nic nechybělo?
 Za jakou část se správně věší lustr?
 KURIOZITY: Instalační zony podle jednoho uspěchaného cizince
 Nepotřebujeme novou rubriku Ztráty a nálezy?
 Necháte se dobrovolně mučit elektrickým proudem?
 Za jakých okolností připustíte jistič přímo ve sprchovacím koutě?
 Průvan v domě přitahuje blesky!
 Víte, proč by měla být ve výbavě RT i v létě lopata?
 Proč je rozdíl mezi tipem a typem?
 Nenabádá UZEMNISA.SK k sebevraždě?
 KURIOZITY: Žádost o práci elektrikáře
 Kdo přijde na to, proč nečekaný blesk vyskočil z rozvaděče a zmizel?
 Utopený jeřáb v nádrži Dlouhé stráně vyproštěn
 Může mobil připojený k nabíječce způsobit smrt ve vaně?
 Správné proškolení je základ všeho
 Je možné, že ČEZ umí ovládat stav elektroměru dálkově?
 Jsou vidět elektrony ve vodiči?
 Kdo zná wéwéwé tečka uzemneni tečka cz?
 Kolik nesmyslů najdete v tomto článku?
 Věříte pozdravu od vašeho nejdražšího jističe?
 Jak revizní technik elektro odebíral několik let elektřinu načerno?
 Uzemňujete se na noc, nebo i přes den?
 Kdo pochybuje o dalším perpetuu mobile v řadě?
 Může být průtokový ohřívač s bezpečným napětím 120V opravdu bezpečný?
 Soustružníkova pojistka.
 Momenty z veselého přezkoušení padesátky na Elektrické spojce 2022
 Měl by si RT pořídit do své výbavy i krumpáč a lopatu?
 Věděli jste jaké jsou nevýhody u tepelného čerpadla?
 Proč svítí doutnavka i na N vodiči?
 Musí být studenti elektrooborů ženatí?
 Kdo by nás do norem nutil?
 Hlášky vlajících Elektronautů ...

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.056 sekund, 22 dotazů.