Petr Lusk
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 08.08.2024, 13:12 » |
|
Řeším předělávku z 1f na 3f v paneláku, dostal jsem revizi pro změnu sazby, a ČEZ změnu sazby zamítl, jelikož nevyhovuje okénko v krytu rozvaděče na chodbě. Z připojovacích podmínek jsem se dočetl, že okénko má být 160x120 mm pro 3f, nyní je 120x120 mm.
Existuje nějaké elegantnější/systémové řešení, než to říznout flexou a rozšířit okénko?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 08.08.2024, 18:14 » |
|
A je ono okénko opatřeno krycím sklem? Pokud není, tak pak je to ta chyba o kterou technikovi ČEZu jde. Další chyba může být ve smyslu nízkého umístění okénka s tím, že by po instalaci většího 3f elektroměru nebyl čitelný displej elektroměru, protože by byl schovaný za vrchní částí stávajícího okénka, které bylo vyhovující pro malý 1f elektroměr. Vše by měl vědět RT, který vám na odběrné místo vystavil vyhovující revizi.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 08.08.2024, 18:28 » |
|
Většinou jde o to, že má být elektroměr přístupný tak, aby bylo možno provádět odečet pomocí elektronické čtečky, tedy vyjmout sklo.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 08.08.2024, 21:02 » |
|
Zásadní otázka je, že pro třífázový elektroměr je minimální předepsaný prostor a ten v paneláku moc často nebývá. Nevyhovuje zřejmě šířka pro 3 F elektroměr. Viz připojovací podmínky, tam jsou minimální rozměry.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 08.08.2024, 22:56 » |
|
V panelácích v mém okolí je obvykle problém s výškou, šířka tam obvykle je. Ale jak to tak čtu, tak zlaté EG.D, tohle je jediná podmínka na okénko v PP.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Petr Lusk
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 09.08.2024, 07:54 » |
|
A je ono okénko opatřeno krycím sklem? Pokud není, tak pak je to ta chyba o kterou technikovi ČEZu jde. Další chyba může být ve smyslu nízkého umístění okénka s tím, že by po instalaci většího 3f elektroměru nebyl čitelný displej elektroměru, protože by byl schovaný za vrchní částí stávajícího okénka, které bylo vyhovující pro malý 1f elektroměr. Vše by měl vědět RT, který vám na odběrné místo vystavil vyhovující revizi.
Díky. Ano, pravda, je možné že to je i výškou, i když měl jsem pocit, že je to dostatečně vysoko (neměřil jsem, odhaduju tak 1m od podlahy). Nebo nelícuje okénko s 3f elměrem. Krycí sklo tam je. Přesný důvod je: Okénko před elektroměrem - nevhodné provedení. Jde mi o to, jestli náhodou někdo nemá s podobnou "panelákovinou" zkušenost, protože se chci vyhnout tomu, že na všech patrech je normální, celkem vzhledný kryt rozvaděče (i tam, kde je 3f černý mechanický elměr) a pak u mě na patře bude nějaký bastl. Samozřejmě úpravy bude dělat RT, ale chtěl jsem si to pohlídat.
|
|
|
|
Petr Lusk
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 09.08.2024, 08:01 » |
|
Zásadní otázka je, že pro třífázový elektroměr je minimální předepsaný prostor a ten v paneláku moc často nebývá. Nevyhovuje zřejmě šířka pro 3 F elektroměr. Viz připojovací podmínky, tam jsou minimální rozměry.
Dle RT (a i mého laického názoru) by to mělo být v pohodě. Přesný důvod dle ČEZ je: Okénko před elektroměrem - nevhodné provedení. Tak jsem si tipnul, že by to mohl být rozměr, což dle rozměrů v připojovacích podmínkách nevyhovuje. Možná i výška (ale to jsem zatím moc nezkoumal).
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 09.08.2024, 08:04 » |
|
Většinou jde o to, že má být elektroměr přístupný tak, aby bylo možno provádět odečet pomocí elektronické čtečky, tedy vyjmout sklo.
To ale není vůbec dobrá rada. Sklo určitě nevyjímat. Co se týče nevzhlednosti plechu po vyříznutí většího otvoru... po řezu bude opálená barva kolem řezu. Pak se musí kryt samozřejmě opětovně nastříkat. To k tomu prostě patří. Každá práce má své. Vlastně můžete být rád, že se do rozvaděče 3f vůbec vejde. Někde jsou s tím obrovské problémy a vedle stoupačky se umísťují nové rozvaděče, což už není až tak levná záležitost.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 09.08.2024, 08:58 » |
|
To ale není vůbec dobrá rada. Sklo určitě nevyjímat.
To bude asi místní záležitost podle regionu nebo technika. Na okrese Praha-západ na to přímo upozorňovali, že musí být možno použít čtečku a PRE to chtělo už před více jak deseti léty.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|