Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« kdy: 18.05.2023, 21:48 » |
|
Jaké průměry vykružovací diamantové korunky používáte nejčastěji? Jsem více z průmyslové zóny kde se moc do cihel nekotví a teď jsem zjistil drobný nesoulad mých představ se synchronicitou vrtacích korunek a možných podomítkových krabic. Pokusil jsem zapátrat a první co mě zarazilo bylo názvosloví, které je jako v Babylóně. Každá ves, jiný pes. Viz výrazy pro tento předmět například:- vykružovací korunka - fréza do zdiva - výkružná korunka - děrovka - diamantový záhlubník - příklepová korunka - vykružovák - příklepový děrovač - diamantová brusná koruna - diamantová výkružná korunka - vrtací korunka - vykružovací pila - korunkový vrták do zdi - pilka kruhová - fréza pro vrtání krabic Shodné je upínání SDS, ovšem pak to může být prostřednictví m:- upínacího dříku - středového vrtáku - upínací stopky - upínky - centrovacího vrtáku - upínacího trnu - vodícího vrtáku Diamantové korunky vyrábí:Bachman, Kopos, Cimco, F-Tronic, Milwaukee, NG Elektro, Kaiser ... A mnoho různých průměrů, pro různé krabice, či trubky:40, 50, 51, 60, 65, 66, 67, 68, 72, 73, 75, 76, 80, 82, 90, 100mm Které průměry používáte pro instalační krabice nejčastěji? 
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 19.05.2023, 07:47 » |
|
Velikost dle sací schopnosti materiálu, cihla musí být před sádrováním vlhká, ale ne promáčená. Čím menší otvor, tím větší námaha při vtlačování krabice (sádra se musí vytlačit zpět tlakem krabice). Je to o citu a zkušenostech. Nejednotné výrazy mě zas tak nevadí, řemeslník ví, švadlena to kupovat nebude. Kvalitní korunky umí jen pár výrobců, ostatní od nich překupují, někdy je velký rozdíl v ceně za úplně to samé, jen v jiné barvě. Pro vrtání použít vždy předimenzovano u vrtačku, ona bude ve skutečnosti tak akorát (výrobci o možnostech spíše bájí).
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 19.05.2023, 10:42 » |
|
S tím spodním "obrázkem" mám nejlepší zkušennost i do betonu. Vyrábí se jich více typů a ceny! Vrtačky min. přes 1000W-čím více,lépe se vrtá. Raději větší díru a vyplnit sádrou. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 31.05.2023, 08:11 » |
|
Mě v hlasování docela děsí rozměry 65, 66, 67 a 3 lidé hlasovali právě pro 65. To jako ze srandy pro odlehčení diskuse, nebo hojně používajé jakési krabice tohoto průměru?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 31.05.2023, 09:43 » |
|
Mě v hlasování docela děsí rozměry 65, 66, 67 a 3 lidé hlasovali právě pro 65. To jako ze srandy pro odlehčení diskuse, nebo hojně používajé jakési krabice tohoto průměru?
V Bau mívají jakési menší krabice (otvor pro vrut je v podstatě součástí stěny). Výrobce nevím, ani mě nezajímá, jsou strašně slabostěný.... ..
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|