Pravdepodobne to budem riešiť tak, ako bolo spomínané vyššie v komentári. Vyhotoví sa základový uzemňovač, pričom sa na niektorých miestach urobia vývody na pripojenie tyčí v prípade vysokej hodnoty impedancie. Na otázku z akého dôvodu je na vonkajšej strane izolácia neviem odpovedať...st
avbár to dal do projektu a vraj to takto musí ostať. K problematike ma ešte včera jeden známi odkázal na dokument ATN 005 (vraj tam je táto problematika celkom dobré rozpísaná). V dokumente som nenašiel úplne môj prípad základu, lebo štrkové lôžko sa ani pod jedným základom nenachádzalo

ale niečo k tejto problematike som tam našiel viď nižšie podfarbené žltou.
TEXT z ATN:
9.5.4 Obvodová izolácia je tvorená z tepelnoizolačn
ých plátov použitých pod základovou doskou, alebo okolo
obvodových stien pod úrovňou okolitého terénu. Tento spôsob izolácie dokonale elektricky oddeľuje základové časti od
zeme. Ak je izolácia použitá zo všetkých strán základu, tak základové uzemnenie bude nefunkčné, resp. neexistujúce.
Preto sa musí vytvoriť obvodový uzemňovač pod základom a jeho izoláciou. Pred inštaláciou obvodovej izolácie sa preto
musia nainštalovať uzemňovacie vodiče z nehrdzavejúcej ocele V4A (1.4401, 1.4404 a 1.4571).
Ak sa použije tento druh
izolácie iba na obvodové steny, základové uzemnenie môže byť uložené priamo v betóne. Vyzerá to tak že stačí, ak je základ aspoň z jednej strany bez izolácie a v takomto prípade je možné urobiť základový uzemňovač. Prípadne mate iný názor ? Tiež je pravda ako sa píše vyššie, že to štrkové lôžko sa prepojí s betónom, keď tam zatečie "mlieko".