Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #18 kdy: 16.06.2022, 10:42 » |
|
Něco mi v hlavě říká, že jsem se s tou hláškou KB (před lety, kdy jsem tam ještě měl účet) také setkal, a jako pustou ptákovinu jsem to hodil za hlavu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #19 kdy: 16.06.2022, 11:59 » |
|
Mno, hodinkami platím asi tři roky a nazvat mě v mém klučinou no nevím ... Když náhodou zabrousím do nejhorší sámošky v ČR, tím myslím hezky česky Penny, tak jak to tak sleduji, zrovna bych starší věk nepřisuzoval těm, kdo neplatí elektronicky. Drobáky hledá i omladina a naopak mě překvapil skutečný stařík. Motal se tak, že mu chtěli ostatní pomáhat a ve finále se vytasil s mobilem a odpípl platbu! Překvapil, děděk jeden! Kdo ví, kde končí jeho skrytá síla!  Tak je to ovšem v pořádku, každý dle své libosti, co je pro jednoho výhodou, může být pro jiného překážkou.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #20 kdy: 16.06.2022, 12:48 » |
|
Jste si jist, že to, co tu píšete je pravda? Není možné, že jste to jen špatně pochopil? V produktech KB nic takového nevidím a nemyslím, že by to bylo vůbec možné (banka asi těžko bude zkoumat, co jste koupil, vidí jen částky...) To, co vidím, je např. karta z recyklovaného plastu...
https://archiv.hn.cz/c1-67014100-banky-chteji-sledovat-uhlikovou-stopu-drobnych-klientu-zadne-bdquo-tresty-ldquo-ale-nechystame-ujistujiAno, má to ještě jistá úskalí........
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #23 kdy: 16.06.2022, 16:24 » |
|
Možno to nie je o platbách kartou a zrušenia hotovostného styku. Zber informácií funguje dokonale. Zaplatím kartou a do 30 sec štát vie kto a čo som kúpil kde a ako často. Monitoring . Zvýšime daň Budvar 12 alebo Urpiner 13 za studena chmelený , lebo to kupujú a budú. Vedia že som si kúpil práčku, chladničku a 15 mieškov cementu. Neverím politikom že nám chcú dobre. Sú to Fil cky . Zrušia nám poslednú baštu anonymity. Orwel - vizionár by sa smial ako blázon
Taknějak po slovensku Svoboda je napol v pič.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #25 kdy: 16.06.2022, 16:47 » |
|
 Vidím, že jsem z KB utekl včas.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Vlado Konrád
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #26 kdy: 16.06.2022, 20:38 » |
|
Tak pokud vím, státu neodchází rozpis účtenky ale finální součet ceny a vyjádřené DPH. To aby se Orwell nesmál zbytečně :-) Detailní data mají prodejci, konkrétně ti, kteří nabízí skenovat zboží už v regále. Ale ta data jsou jejich a není páka aby to stát dostal. Takže scénář pěkný ale má to ještě chyby.
Ekasa Pokladničný doklad obsahuje najmenej tieto údaje: • kód pokladnice e-kasa klient, • daňové identifikačné číslo, ak podnikateľ nie je platiteľom dane z pridanej hodnoty, • identifikačné číslo pre daň z pridanej hodnoty, ak podnikateľ je platiteľom dane z pridanej hodnoty, • unikátny identifikátor dokladu, • čitateľný QR kód, • poradové číslo, • identifikačné číslo organizácie, ak podnikateľovi bolo pridelené, • dátum a čas vyhotovenia, • označenie tovaru alebo označenie služby, množstvo tovaru alebo rozsah služby a priradenie sadzby dane z pridanej hodnoty okrem prípadu, ak platiteľ dane z pridanej hodnoty uplatňuje osobitnú úpravu uplatňovania dane podľa osobitného predpisu,
• cenu tovaru alebo cenu služby,• obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania podnikateľa a predajné miesto, ak je odlišné od sídla alebo miesta podnikania, • základ dane z pridanej hodnoty, ak podnikateľ je platiteľom dane z pridanej hodnoty v členení podľa sadzieb okrem prípadu, ak platiteľ dane z pridanej hodnoty uplatňuje osobitnú úpravu uplatňovania dane podľa osobitného predpisu, • sadzbu dane z pridanej hodnoty alebo údaj o oslobodení od dane z pridanej hodnoty, ak podnikateľ je platiteľom dane z pridanej hodnoty v členení podľa sadzieb okrem prípadu, ak platiteľ dane z pridanej hodnoty uplatňuje osobitnú úpravu uplatňovania dane podľa osobitného predpisu, • výšku dane z pridanej hodnoty spolu, ak podnikateľ je platiteľom dane z pridanej hodnoty v členení podľa sadzieb okrem prípadu, ak platiteľ dane z pridanej hodnoty uplatňuje osobitnú úpravu uplatňovania dane podľa osobitného predpisu, • zaokrúhlenie ceny, • celkovú sumu platenej ceny, • overovací kód podnikateľa, • unikátny identifikátor kupujúceho, ak je predložený kupujúcim pred zaevidovaním prijatej tržby, • ďalšie údaje, ktorých uvedenie vyplýva z osobitného predpisu, • pri vrátení tovaru alebo pri oprave evidovanej položky v pokladnici e-kasa klient musí pokladničný doklad obsahovať aj pôvodný identifikátor pokladničného dokladu. Sa máte. Zatiaľ.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #28 kdy: 16.06.2022, 22:26 » |
|
Jenom proto platím firemní věci kartou, soukromé vždy hotovostí.... Pamatuji doby, kdy jsem platil jenom kartou, ale vždy se našel reptal, že to moc dlouho trvá, než se spojí pokladna se servrem na platbu. A teď už většina platí kartou, nebo jinak. Ano pokrok nezastavíš i kdyby ses na hlavu stavěl.... 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #33 kdy: 18.06.2022, 14:53 » |
|
Jak to, že stát SK má číslo vaší bankomatové karty?
Přesně tak. Zase ze státu nedělejme Všemocného! Zvláště po tom, co není schopen vydávat nařízení vlády :-) Číslo bankomatové karty může mít si vyžádat možná orgán v trestním řízení a to za daných podmínek. Zda se za nějakých schválených podmínek bude zabývat analýzou, zda nakupuji více grapfruitů nebo pomerančů je fakt k zamyšlení. :-) Kdo by se v tom "státě" asi zabýval takovými rozbory? Cui bono?
|
|
|
Zaznamenáno
|
S Elektrikou.cz už čtvrt století! 
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #35 kdy: 18.06.2022, 17:25 » |
|
Doručení fikcí funguje i u nás, v určitých případech i u běžné pošty, a co? Nevidím na tom nic až tak špatného. Řeším vše přes datové schránky a nemám problém. Číslo platební karty? Kde by ho stát vzal? Samozřejmě může v určitých případech požádat v bance o jeho sdělení, ale určitě neeviduje všechna čísla karet všech obyvatel. Stejně tak neví, co si kde kupuji. Maximálně z EET ví souhrnnou částku platby, a i to snad brzy skončí. Že by věděl na kilometr přesně, kolik jsem najezdil docela pochybuju.
Baví mě vaše představa, že ve státní správě sedí soustava úředníků, kteří nemají co jiného na práci, než kontrolovat, co a kde kupujete a kudy jezdíte.
„To, že jsi paranoik, ještě neznamená, že po tobě nejdou,“ řekl Woody Allen. Ale nic se nemá přehánět...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|