Closed = connected, ok...
Za mne je schéma nepochopitelné, bez dalšího vysvětlení, protože tam nesou zakresleny kontakty obou relé v liniovém zapojení, nebo alespoň náčrtu a tedy dochází k nepochopení celé myšlenky. Nyní už víme že v rámci "šetření" na tom aby stykač "netopil" 20h v kuse, přidáte ještě druhé relé, které bude to první negovat. Tedy namísto 20h sepnurí jednoho stykače, poběží dvě cívky celých 24h, jen se budou vzájemně střídat.
Ne tak docela, první (dnes tedy již odložená) varianta schematu s NC stykačem předpokládala, že
1) to druhé negující relé bude mít příkon zlomku příkonu stykače a že se to dá vyřídit jedním tranzistorem a dvěma diodami třeba, nevím, asi naivní představa...
(Bohužel distributor nepustí odběrateli z HDO signál pro VT, tento signál vede z HDO pouze d Elměru, dle schemat v PP)
2) to silové NC relé s příkonem třeba 1W (odhad, příkon musím změřit) by se odpojovalo standardně jen 4h denně ve VT.
Se zbytkem také souhlasím, pokud by byl ošizený materiál, je to na úkor kvality. Ono je dost divné, že číňani tam na tom odkazu inzerují 16, 20, 25A verzi za úplně stejnou cenu. Možná se to liší jen popiskem na obalu. S ohledem na to, že hlavní jistič je jen 1x25 a relé má 2x25 a jsou rozdělené zátěže na max. 4+4kW tak jsem to nehrotil.
Kdo by ho chtěl za 40 Kč dokud EU nepožaduje DPH, a udělat pitvu, pište.
Sám jsem měl problém najít NC stykač 2x25A pro 1DIN. Určitě to není probém vyrobit za 200,- v kvalitě (tedy motivací nebyla cena 40,-), ale byl problém to NC vůbec někde sehnat.