dobře, jdeme na to
Pane Dobiáš I.
Nikde nevidím rozpor v tom, že by nebyla potřeba kvalitní dokumentace. Nikde zde v diskusích se to nikdo ani nepokouší tvrdit. Navíc o její potřebě i pro instalace mluví jak zákony, tak normy.
Jenomže tady je právě onen rozpor se skutečností. Nikdo na dodržení tohoto požadavku netlačí, ani ho nekontroluje. Jak si jinak vysvětlit, že jsou vydávány kladné revize jak běžícím pásu, když nejsou podloženy dokumentací s výpočty. To ,že revize bez takto zpracované dokumentace, nejsou technicky průchozí, je velmi snadno prokazatelné, již jsem to někde publikoval.
Diskutujeme o právním předpisu, tak se bavme aspoň trochu na právnické úrovni.....
Pane Dobiáši, máte nějaký názor na tento můj příspěvek?
Zcela určitě ano. Zde diskutované NV nijak instalaci ve svých výlukách nezmiňuje. Je možné, že se jedná o ..
Po přečtení NV 118 mi nezbývá jen souhlasit s většinou diskutujících. V moha paragrafech tohoto NV cítím že se vztahuje na výrobek(třeba rozvaděč nebo pracovní linka) a tvůrce tohoto NV nešťastně volil terminologii.
Ona ta terminologie by se měla nějak sjednotit, protože i v ostatních pojmenováních v elektrotechnic e jsou nejasnosti.
a o to také jde. Osobně si myslím, že již v minulosti měli elektrikáři na tyto nesrovnalosti upozornit kompetentní úřady, ne se planě dohadovat mezi sebou. Prozatím tak, nikdo neudělal.
Vzdávám to.
Nic nevzdávejte, kvalitní odborníci budou potřeba. Jenom budou muset obrátit svoji pozornost k dokumentacím.
Tím by ovšem stoupla potřeba počtu RT nejméně o řád.
Sám jistě tušíte že je to nesmysl.
Obecně se bude muset zvýšit počet odborníků v elektrotechnic
e. Proč by to měl být nesmysl?