|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 17.08.2021, 09:02 » |
|
Z praxe vidím, že i lidé, co mají celkem dobré vědomosti o hromosvodech, při amatérské práci třeba na zapojování WiFi do bytů, domů dají na jímací tyč anténu od WiFi ! Nebo omotají kabel z WiFi kolem svodu hromosvodu!! (Jako kdyby na chvíli zapoměli své znalosti v oblasti silnoproudu!) 
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 20.08.2021, 19:51 » |
|
Bohužel, ten poměr neodborných (nebezpečných) instalací vs. velkých škod je takový, že je to často vnímáno jako jakési přijatelné riziko...
Sociologicky je po právu vnímán elektrikář dodržující normy ve většině případů negativně, doprovodné přiřazené emoce jsou posměch, v případě sporu pak nenávist. Zafungoval princip nepoměru možného teoretického rizika s rizikem naplněným škodou.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
František Sichinger

Jsou věci mezi fází a nulou
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 22.08.2021, 19:38 » |
|
Já jsem tento pátek na opravě na protějším objektu na Kvildě nevydržel a musel fotit. Je to novostavba.
|
Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu, převíjení elektromotorů, RT E2A
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 31.08.2021, 11:45 » |
|
při amatérské práci třeba na zapojování WiFi do bytů, domů dají na jímací tyč anténu od WiFi
Přesně toto jsem včera večer potkal na cestě domů. Jedu jednou vsí poblíž a koukám, co to modře svítí asi tak dva metry nad střechou jednoho domku. Malá parabolická anténa na internet! Stará prvorepublikov á verze jímače a kousek od vrcholku to svítilo. Jak to tam dostali, no snad jedině pomocí plošiny, takže na amatéry to nevypadá. Až pojedu znovu okolo - snad na to nezapomenu - tak se podívám za světla.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 31.08.2021, 15:36 » |
|
Já jsem tento pátek na opravě na protějším objektu na Kvildě nevydržel a musel fotit. Je to novostavba.
A když zazvoníte u provozovatele objektu a upozorníte ho na to, že objekt vlastně není chráněn, budete rázem za největšího idiota na celé Zemi...co na celé Zemi....v celém vesmíru, protože má v šuplíku revizi, která hovoří jasně o tom, že je revidovaná soustava v pořádku a objekt tak bez nejmenších pochyb ochrání. A zrovna na Kvildě je veliké procento, že se majitel v několika dalších letech přesvědčí o tom, že je vše jinak.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 31.08.2021, 15:39 » |
|
Sa divím že toho nie je viac vo vzťahu k realite na strechách...
No, potkávám se s tím 2-3 do roka. V přiložené fotografii jde o úder blesku , pravděpodobně do telefonního kabelu před domem, nebo na domě, který končil v jedné krabici, vedle silových zásuvek. Ta "rozházená" zásuvka, je dílem blesku a v domě došlo k poškození jednoho spotřebiče. Také k výpadku pojistky před elektroměrem, na fázi z které byla zapojena tato zásuvka. Telefonní kabel byl spečený a na výměnu, od zásuvky až ke sloupu před domem. Bohužel ho zedníci "zapracovali" do nové fasády a nešlo udělat nic jiného, než ho ustřihnout a viditelně ho dotáhnout po fasádě. Jo když se šetří...... Na domě byla hezká parodie na hromosvod, bez dokumentace a revize, od firmy která to dělá už roky a zatím si nikdo nestěžoval. Telefonní kabel cca 15 cm od hromosvodu. Letos jsem například řešil opět telefonní linku, po úderu do hromosvodu na domě, kdy byl kabel O2 cca 20cm od svodu a v domě to odnesla naštěstí jen telefonní zasuvka s modemem O2. PC a TV to naštěstí přežili bez úhony. ALe ne vždy se dá mluvit o štěstí.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|