si prakticky každý mohl hlásat, co chtěl (což vlastně dokládají ostatní videa).
A víte na jakou otázku byly odpovědi z videa? Jen napovím - není to otázka položená v úvodu tématu.
ale tato otázka:
Víte, jak asi nad touto otázkou uvažují někteří spotřebitelé?
Přesněji co říká většina laiků na přepěťové ochrany nejčastěji.
Majitel elektrofirmy se oháněl tvrzením, že investor přepěťovky vyškrtl s tím, že je nechce, že radši oželí to minimul spotřebičů, o které by při problému přišel.
.....
Je to tak v pořádku?
Může investor rozhodnout o instalaci přepěťovek?
Osobně jsem byl v podobné pozici několikrát také. Několikrát jsem toto řešil tím, že jsem vysvětlil proč tam jsou a pak si připravil stavební deník a požadoval podpis pod textem, kde se plně zříkám odpovědnosti za vzniklé škody nepoužitím svodičů a že byl o jejich použití i fungování majitel řádně poučen a přebírá plně odpovědnost za škody i za jejich nepoužití. Většinou se nepodepsali a proběhla instalace svodičů dle projektu. Jinak mám uloženy dval listy ze stavebního deníku, kde je pod tímto textem podpis investora. Jedna revize proběhla v pohodě a k druhé, kterou jsem tvořil já, byla přiložena kopie stavebního deníku a patřičným textem, i s písemným schválením projektanta. Tedy revize byla kladná.
Ale pokud bych se dostal k podobnému problému jako ty Horáci, reagoval bych asi obdobně a raději odkráčel, než strkal hlavu do oprátky, pro pár šušníků. Jak je to s následnou odpovědností si ale osobně nejsem jist. Snad poradí znalejší kolegové. Odpověď mne také zajímá.