|
|
Patrik Mlynar
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #20 kdy: 02.12.2016, 14:12 » |
|
To, co jste sem vložil, jako Vaše řešení by měl urychleně moderátor smazat, protože hrozí nebezpečí, že to někdo okopíruje! Je vidět, že v elektrotechnic e máte velice špatné znalosti, takže vzájmu zdraví a života svém a své rodiny už takové věci nikdy nevyrábějte a použijte služeb některého elektrikáře. To že to funguje neznamená, že to někoho nezabije nebo nepodpálí dům.
Je to vrazedny pristroj, bez pochyb, ale tvrdim, ze takeho cloveka ked vysadite s kusom drotu a kotucom lepiacej pasky na pusty ostrov, tak zajtra si svieti ziarovkou z veternej elektrarne. Rozni normoznalci by sedeli potme a dohadovali sa, ci staci prierez a izolacia drotu, co nasli. Ak nie, zaliezli by potme do jaskyne, lebo nemaju material a predpisy sa musia dodrziavat.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy ....
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #22 kdy: 02.12.2016, 17:42 » |
|
Je to vrazedny pristroj, bez pochyb, ale tvrdim, ze takeho cloveka ked vysadite s kusom drotu a kotucom lepiacej pasky na pusty ostrov, tak zajtra si svieti ziarovkou z veternej elektrarne.
Na pustém ostrově nechť si z drátu a lepicí pásky postaví třeba kosmodrom.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #25 kdy: 03.12.2016, 15:29 » |
|
....tak i naprosto bezpecne.
Svatá prostoto... Nepůsobíte náhodou v jižních čechách?
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #28 kdy: 03.12.2016, 18:10 » |
|
vsem za "rady". Koukam, ze jediny normalni tady je P. Mlynar... Když už je pro vás tou nejvyšší autoritou on, což kdybyste se taky podle jeho slov zařídil? Je to vrazedny pristroj, bez pochyb, ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #29 kdy: 03.12.2016, 22:48 » |
|
vsem za "rady". Koukam, ze jediny normalni tady je P. Mlynar. Kdybych chtel udelat revizi a bezpecnostni audit, tak to napisu. Podstatne je, ze to reseni funguje, nestalo skoro nic a pokud nikdo nezacne odpojovat draty a otacet vidlice (samozrejme jsem si pro sebe oznacil na ktere strane ktere vidlice je faze), tak i naprosto bezpecne. Ve své celoživotní praxi jsem zažil mnoho úrazu elektrickým proudem a několik smrtelných úrazů. A stále žasnu nad sebevědomím mnohých laiků a někdy i trochu polovičních elektrikářů. Prošetřoval jsem případ, kdy podobné vánoční ozdoby byly příčinou smrti nepřizpůsobivé ho občana, který šel vykrást dům. Majitel domu a konstruktér vánoční ozdoby byl odsouzen. Také si myslel, že na svém pozemku si může dělat co chce. Opak byl pravdou. V diskusi je zbytečné pokračovat. To vyjadřuje již král Šalomoun před mnoha tisící léty v Knize přísloví 15.5
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
Petr Jablonsky
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #31 kdy: 04.12.2016, 10:39 » |
|
. lepící páska i kus igelitu udělá nejednou zařízení které lze provozovat venku. Takže naběhnu s kleštěmi zlikviduji a za pár dní je to zpět..
To jako, ze manzelka nebo syn si zapoji venku svetylka a vy jim je bezite odpojit nebot to neni v souladu s vyhlaskou? Na strese mam dve prodluzky, kazdou s sesti zasuvkami a samozrejme je mam v igelitovem pytli na smeti. Ten mesic to vydrzi. Jeste minuly rok bylo venku i LED osvetleni z Polska na 230V. Udajne venkovni, ale tomu bych ani ja neveril. Jenze na strese baraku to nevadilo, tam to nemelo koho kopnout. Uz jsem to vsak vyhodil nebot se v mrazu lamala izolace a pak i trhaly dratky. Nesmite byt takovy puntickar.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #32 kdy: 04.12.2016, 11:32 » |
|
Je to marný, je to marný, je to marný.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Mirek Čech
Neverifikovaný uživatel @4
Provizorní řešení jsou většinou ty dlouho trvající
|
|
« Odpověď #33 kdy: 04.12.2016, 16:46 » |
|
To jako, ze manzelka nebo syn si zapoji venku svetylka a vy jim je bezite odpojit nebot to neni v souladu s vyhlaskou? Na strese mam dve prodluzky, kazdou s sesti zasuvkami a samozrejme je mam v igelitovem pytli na smeti. Ten mesic to vydrzi. Jeste minuly rok bylo venku i LED osvetleni z Polska na 230V. Udajne venkovni, ale tomu bych ani ja neveril. Jenze na strese baraku to nevadilo, tam to nemelo koho kopnout. Uz jsem to vsak vyhodil nebot se v mrazu lamala izolace a pak i trhaly dratky. Nesmite byt takovy puntickar.
Aha takže až dojde k úrazu dítěte či manželky tak mám být také v klidu protože vietnamec co tenhle ksindl prodává mi řekne že to stačí obalit igelitem a omotat páskou ? ? tohle nemůžete myslet vážně.... Buď pořádně a nebo nic.. viz příloha přijde vám to ok ? Jak píšete že nemám být puntíčkář tak se tedy všem omlouvám že se snažím brát své řemeslo poctivě,měl bych asi stydět.. http://ok2mlo.rajce.idnes.cz/Vanocni_osvetleni/
|
|
|
Zaznamenáno
|
Mirek
|
|
|
Roger
|
|
« Odpověď #34 kdy: 04.12.2016, 17:28 » |
|
Podobne konstrukce bych udelal zasadne pevnym privodem a prozkoual, jak ten casovac je zapojen, ten elektrobock dela dve verze, jedna odpojuje L a druha N... Jinak krabice jde za 300,- od Noarku, bohuzel zamek do ni stoji taky skoro 300... Ve své celoživotní praxi jsem zažil mnoho úrazu elektrickým proudem a několik smrtelných úrazů. A stále žasnu nad sebevědomím mnohých laiků a někdy i trochu polovičních elektrikářů.
Prošetřoval jsem případ, kdy podobné vánoční ozdoby byly příčinou smrti nepřizpůsobivé ho občana, který šel vykrást dům. Majitel domu a konstruktér vánoční ozdoby byl odsouzen. Také si myslel, že na svém pozemku si může dělat co chce. Opak byl pravdou.
V diskusi je zbytečné pokračovat. To vyjadřuje již král Šalomoun před mnoha tisící léty v Knize přísloví 15.5
To byl asi blbec, ze se k dilu z neznalosti priznal :-)
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|