Právě jsem se vrátil ze školení jedné firmy, která se zabývá vývojem a výrobou systémových elektroinstala cí. Mám smíšené pocity, například možnosti ovládání vytápění se mi líbí (na dálku, týdenní plán, regulace místností zvlášť z jednoho místa, atd.), ale některé prvky mi připadají jako hrozné zbytečnosti. K čemu je možnost zhasnout vedle v místnosti světlo prostřednictví m telefonu?
Co si o těchto systémech myslíte?
Tak tedy nevím, zda je to provokace nebo jste se právě nyní probudil. Doma jsem uživatelem KNX dvanáct roků a v redakci máme Foxtrot asi čtyři roky. Systémová (nikoliv inteligentní!) instalace má sílu v automatizované
m řízení velkých žroutů energie. Na takové části se investice rychle vrací. A ty zbytečnosti o kterých píšete jsou již takovou drobností, jakýmsi kořením. Když už tam systémovou instalaci máte, pak takových ptákovin si můžete navymýšlet mnoho a vyjdou vás za zcela jiné peníze, než bez systémovky.
Ale jak jsem psal. váš dotaz mi přijde provokativní protože o čem se tu bavíme celé ty roky? To začneme tedy diskusi znovu? Zda se nezabýváme nesmyslem patnáct let?
Podívejte se prosím dolů, kolik existuje relevantních odkazů k tomuto tématu.