Nelze použít nějaký komponent, co je k té vaší automatizaci? Kterej by komunikoval přes nějakou komunikační sběrnici? To by neměl být problém poslat po to UTP, který tam asi je, když chcetě něco na Ethernet... Jen myšlenka, která vás už možná napadla...
Moja automatizácia je typu "urob si sám". Vlastný software a jeden centrálny I/O server s cca stovkou vstupov a výstupov.
So závlahami som nepočítal, považoval som ich za autonómny systém, kde je všetko vyriešené. Očakával som, že raz naprogramujem tú ich špeciálnu riadiacu jednotku a viac sa o polievanie nebudem starať. Prax bola iná. Ak to niekomu pomôže pri plánovaní automatizácie, toto som opakovane riešil:
1. polievanie po kosení nemá pevný termín, vždy bolo treba zmeniť program. Programovanie cez tlačítka a malý displej v tmavej garáži nie je pohodlné.
2. deň alebo dva pred veľkým dažďom som ručne vypínal polievanie a potom zapínal.
3. trávnik má tri sekcie a automat ide postupne. Keď nebolo v nádrži dosť vody, tak sa napr. poliali prvé dve na 100% a tretia skoro vôbec, lebo plavák vypol čerpadlo. To je na farbe trávy potom vidieť.
Ad 1 a 2: cez web to bude pohodlné a môže si to nastaviť naša hlavná záhradníčka (manželka) aj sama
Ad 3: Sekcie sa budú striedať po X miutach a polievanie bude rovnomerné aj pri vyčerpaní nádrže do dna.
Možná by šlo použít i quido od firmy Papouch.
Áno aj Quido. Minimálne 5 relé som našiel na doske Quido ETH 8/8, kde je ešte aj 8 vstupov a teplomer. Cena je však vyššia ako pri predbežne vybratej doske.