Název: Jaký prostor a vliv prostředí by se měli zvolit pro nafukovací stan 2000-3,5-51? Přispěvatel: Miroslav Němec 1 04.09.2015, 18:13 Jaké opatření zvolit pro používání spotřebičů v nafukovacích stanech s vodotěsnou podlážkou cca 5x10m. Stan se přes noc ochladí, orosí a na podlážce je bazén. Spotřebiče klasické - rychlovarná konvice, mikrovlnka, televizor, notebook ap. V návodu výrobce uvádí - JEN pro vnitřní použití. Jak je tedy stan klasifikován jaký prostor a vlivy prostředí na spotřebiče. (Mám na to svůj vlastní názor ale rozcházím se v názoru ostatních RT). ? I u stanovení vlivu prostředí dle 5-51, které jsem měl k nahlédnutí, se různé komise rozcházely v posouzení vlivů prostředí. Není v mých silách, donutit zaměstnavatele stanovit komisi pro konkrétní situaci. A z toho vycházet při posuzování (revizi). Ale názory odborníků mohou podpořit a nebo vyvrátit, co si o tom myslím.
Název: Re: Jaký prostor a vliv prostředí by se měli zvolit pro nafukovací stan 2000-3,5-51? Přispěvatel: Jiří Schwarz 04.09.2015, 20:08 2000-3 už asi nevytahovat
5-51, ed.3 - vytisknout "přehled vlivů", v klidu si tam sednout, pokud možno ne sám, a u jednotlivých vlivů se zamyslet... I když si umím představit, že to "vysrážené vlhko" možná ani úplně "ocenit" nepůjde. Životnost spotřebičů to neovlivní, ale co se týká bezpečnosti, trochu se to mění podle využiití, přece jen u BE4 nebo dokonce BE5 se dá něco zachránit nějakými "pokyny", technologickým i postupy... |