Diskuse Elektrika.cz

Pracovní zóna => -B- 30 denní zóna dostupných diskusí => Téma založeno: petrrock 30.10.2014, 18:52



Název: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: petrrock 30.10.2014, 18:52

Poradi nekdo jak z klasickeho zapojeni ve vypinaci udelat modry L1, hnedy L2 a zlutozeleny nula?
A jak potom zapojit do lustru?
Jde o lustr s ovladacem RGB a potrebuju to takto predelat abych mohl nezavisle na sobe rozsvicet rgb svetla a klasicke halogenove, stavajicim zpusobem my sviti barevne RGB i klasicke halogenove najednou a nejde jedno zhasnout a nechat rozsvicene druhe.


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: Jan Franěk 30.10.2014, 19:40
Poradím. Takto to nezkoušejte. Odporuje to platným předpisům.


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: Vít Rotrekl 30.10.2014, 19:48
No když se podívám na vaši terminologii, tak je jasné, že o elektrice víte, že kope a není vidět.
Pokud vede do vypínače a ke světlu dostatečné množství drátů, tak to pro elektrikáře bude otázka několika minut.
Pokud do vypínače a do světla nevede dost drátů, tak to taky půjde, ale už to nebude otázka jen práce, ale i nějakého materiálu.


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: petrrock 30.10.2014, 21:23
Dekuji za zhodnoceni me terminologie a upozorneni ze to neni podle predpisu ale ja bych radeji uvital nejakou radu. Vim ze to neni idelani postup ale v me situaci je to bohuzel jediny mozny.
Je mi nekdo schopny poradit jak zapojit kabely ve vypinaci a nasledne v lustru tak abych mohl ovladat RGB a klasicke zarovky nezavisle na sobe?
Dekuji


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: Vít Rotrekl 30.10.2014, 21:36
Kdyz ani nevime kolik a jakych kabelu mate ve vypinaci a ve svetle a v krabici, presk terou to vede, tak vam tu muze tezko nekdo radit jak to udela (norm) (dance)


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: Honza Krepl 31.10.2014, 01:00
No tak úplně regulérně bude hnědej vodič L, modrej N, zelenožlutej PE a budou napájet dvoukanálovej bezdrátovej vysílač a příslušnej přijmač, náklady do 2000 a je to bez zásahu do zdiva... další varianta je zahňápat do zdi novej kabel ke světlu CYKY 5Cx1,5 ...nenapadá mě jiné korektní řešení


Název: Re: Jak udelat z klasickeho zapojeni ve vypinaci L1 L2 a 0?
Přispěvatel: Pavel Mašek 1 02.11.2014, 13:46
Koukám se snaží tazatel dávat svojí otázku na různé porady.

Jak už jsem mu jinde odpovídal je jeho řešení nepřípustné a raději ať se svěří do rukou odborníka.
Jediné řešení co mě napadlo je shodné s kolegou Krepl.