Diskuse Elektrika.cz

Pracovní zóna => -B- 30 denní zóna dostupných diskusí => Téma založeno: Tým portálu Elektrika 12.06.2013, 08:02



Název: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Tým portálu Elektrika 12.06.2013, 08:02
AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Špičkovým technologiím se dnes nemohou vyhnout ani průmyslové pivovary pokud chtějí zůstat konkurencescho pné. Na veletrhu AMPER si o této problematice povídal šéfredaktor časopisu Automatizace v potravinářství Petr Pohorský s technickým ředitelem banskobystrick ého pivovaru Róbertem Obertíkem.
Zdroj: zde... (http://elektrika.cz/data/clanky/amper-2013-automatizace-v-pivovarstvi)




Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
AMPER 2013: Automatizace v pivovarství


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Milan Hudec 13.06.2013, 17:47
Se mě zdá, že v tomto oboru platí úměra o automatizaci a univerzální chuti piva, jsem zvědav za jak dlouho se bude pivečko prodávat v tabletách


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Lukáš Rotrekl 13.06.2013, 20:50
Napadlo mě přesně to co vás....


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Radek Červený 13.06.2013, 23:06
Pokud se automatizace využije v rozumné míře, má to smysl. Pokud se z pivovaru stane chemička s kilometry nerezového potrubí, kde na vstupu padají ze sila granule a na konci vytéká nějaký sajrajt s honosným názvem pivo, je to celkem "vo ho.ně".

Je škoda že Češi už zapomněli, jak má pivo chutnat a kupují ty parodie na pivo. Viz Gambrinus, atd.


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Zdenek Hejčl 13.06.2013, 23:17
Pravda pane kolego.
Takzvané , ,  mrtvé pivo?´´  (zle)
Pivo musí žít kvasinkami a dojíždět v sudu...
Nikoliv to navrch sytit kysličníkem tak, aby vypadalo jako živé.
Tak tvrdil starý hospodský, praděd. Měl jsem ho rád, starý praktik s rozmyslem a vědostmi.
Ano měl pravdu, sterilizovaná = mrtvá piva stojí za h....!


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Milan Hudec 13.06.2013, 23:30
Jsem tušil, že v této otázce bude panovat shoda


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Rozmahel Vladimír 14.06.2013, 08:33
Ještě bych dodal, že žízeň je stejně převlečenej hlad.


Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Přispěvatel: Václav Třetí 14.06.2013, 09:24
Dnes je doba umělohmotná, tak je z umělé hmoty i jídlo a pití, proč se divíme.

Automatizace a globalizace jdou ruku v ruce a potom se nelze divit, že všecho je stejné a stejně hnusné či nespolehlivé. Kde jsou ty časy, kdy jsem jen mrknul jedním okem po autě jedoucím okolo nebo proti mně a hned jsem věděl, co je to za značku, dnes abych hledal znak na kapotě. A když jsme u toho jídla, dříve také chutnal každý salám jinak a většina z nich dokonce dobře, dnes je to všechno stejná hmota bez chuti a vůně, jen je to mokré, protože voda je nejlevnější a o co víc se jim jí tam podaří dát a udržet, tím víc vydělají, protože tam nemusí dát ani maso, ani sádlo, dokonce ani ty kuřecí chrupavky a kůže.