Název: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Tým portálu Elektrika 12.06.2013, 08:02 AMPER 2013: Automatizace v pivovarství
Špičkovým technologiím se dnes nemohou vyhnout ani průmyslové pivovary pokud chtějí zůstat konkurencescho pné. Na veletrhu AMPER si o této problematice povídal šéfredaktor časopisu Automatizace v potravinářství Petr Pohorský s technickým ředitelem banskobystrick ého pivovaru Róbertem Obertíkem. Zdroj: zde... (http://elektrika.cz/data/clanky/amper-2013-automatizace-v-pivovarstvi) Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci? AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Milan Hudec 13.06.2013, 17:47 Se mě zdá, že v tomto oboru platí úměra o automatizaci a univerzální chuti piva, jsem zvědav za jak dlouho se bude pivečko prodávat v tabletách
Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Lukáš Rotrekl 13.06.2013, 20:50 Napadlo mě přesně to co vás....
Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Radek Červený 13.06.2013, 23:06 Pokud se automatizace využije v rozumné míře, má to smysl. Pokud se z pivovaru stane chemička s kilometry nerezového potrubí, kde na vstupu padají ze sila granule a na konci vytéká nějaký sajrajt s honosným názvem pivo, je to celkem "vo ho.ně".
Je škoda že Češi už zapomněli, jak má pivo chutnat a kupují ty parodie na pivo. Viz Gambrinus, atd. Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Zdenek Hejčl 13.06.2013, 23:17 Pravda pane kolego.
Takzvané , , mrtvé pivo?´´ (zle) Pivo musí žít kvasinkami a dojíždět v sudu... Nikoliv to navrch sytit kysličníkem tak, aby vypadalo jako živé. Tak tvrdil starý hospodský, praděd. Měl jsem ho rád, starý praktik s rozmyslem a vědostmi. Ano měl pravdu, sterilizovaná = mrtvá piva stojí za h....! Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Milan Hudec 13.06.2013, 23:30 Jsem tušil, že v této otázce bude panovat shoda
Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Rozmahel Vladimír 14.06.2013, 08:33 Ještě bych dodal, že žízeň je stejně převlečenej hlad.
Název: Re: AMPER 2013: Automatizace v pivovarství Přispěvatel: Václav Třetí 14.06.2013, 09:24 Dnes je doba umělohmotná, tak je z umělé hmoty i jídlo a pití, proč se divíme.
Automatizace a globalizace jdou ruku v ruce a potom se nelze divit, že všecho je stejné a stejně hnusné či nespolehlivé. Kde jsou ty časy, kdy jsem jen mrknul jedním okem po autě jedoucím okolo nebo proti mně a hned jsem věděl, co je to za značku, dnes abych hledal znak na kapotě. A když jsme u toho jídla, dříve také chutnal každý salám jinak a většina z nich dokonce dobře, dnes je to všechno stejná hmota bez chuti a vůně, jen je to mokré, protože voda je nejlevnější a o co víc se jim jí tam podaří dát a udržet, tím víc vydělají, protože tam nemusí dát ani maso, ani sádlo, dokonce ani ty kuřecí chrupavky a kůže. |