|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #3 kdy: 03.01.2013, 10:17 » |
|
Minimum je E2/A. S E4 je to jen taková šolíchačka. U ../B jsem slyšel, že karty na trhu jsou rozdané a navíc myslím, že by to bylo pro začátečníka velké sousto. Pak se učit, sbírat zkušenosti, pátrat v normách..... Připravte se na poměrně velkou vstupní investici- měřící technika je drahý špás, zkoušky a vydání papírů z TIČR taky něco stojí, pokud půjdete na přípravný kurz RT, tak ještě další peníze, nutný je přístup k normám, nyní díky netu za poměrně dobré peníze... Poté je klíčová otázka sehnat práci, což je o kontaktech, známých, reklamě apod. , ale tohle má každý jinak, v tom vám asi nikdo pořádně neporadí. V prvním období (různě dlouhém podle štěstí, kontaktů, obchodní šikovnosti apod.) počítejte s tím, že moc nevyděláte. A nevím jak ostatní, ale mě by jen revize asi neuživily (ačkoliv jsem velice skromný ), dělám k tomu i jiné věci (projekty, EZS, antény, opravy atd.) O žádné databázi RT nevím.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Robert Jedek
|
|
« Odpověď #4 kdy: 03.01.2013, 10:29 » |
|
Tím mám na mysli kategorii RT.
Možná myslíte rozdělení uvedené v příloze č.2 vyhlášky 73/2010 Sb. Pomohla by mi i nějaká databáze RT, existuje někde vůbec nějaká?
Tato databáze samozřejmě existuje, ale je veřejnosti nepřístupná.
|
|
|
|
ladislavko
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #5 kdy: 03.01.2013, 10:34 » |
|
Idéalne je zavesiť sa na krk staršiemu kolegovi a obehať s ním pár revizíí. Jedná sa hlavne o drobnosti, ktoré ako začínajúci RT nebudete považovať sa dôležité alebo ich prehliadnete. Kolega Hudec tu spomínal 3 veci, ktoré delia RT od obyčajného elektrikára, len to teraz v rýchlosti neviem nájsť.
to iste by som potreboval aj ja...obehat zopar revizii aj som vám pisal na email ale akosi ste mi neodpovedali asi vám nedosiel email
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #7 kdy: 03.01.2013, 12:12 » |
|
Idéalne je zavesiť sa na krk staršiemu kolegovi a obehať s ním pár revizíí. Jedná sa hlavne o drobnosti, ktoré ako začínajúci RT nebudete považovať sa dôležité alebo ich prehliadnete. Kolega Hudec tu spomínal 3 veci, ktoré delia RT od obyčajného elektrikára, len to teraz v rýchlosti neviem nájsť.
Tohle by možná mohlo fungovat u RT v zaměstnaneckém poměru, ale nějak si nedovedu představit, že za mnou přijde člověk ze sousedství, že by chtěl dělat to samé co já, abych ho zaučil, že mi pak bude konkurovat. Ale třeba se nějaký svatý muž mezi námi najde.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #8 kdy: 03.01.2013, 12:44 » |
|
Mě to vcuclo samo. Než jsem se nadál, byl jsem RT A jako přivídělek to není špatná volba, jen se člověk musí opravdu postarat o to, aby vešel ve známost svého okolí, musí se postarat o reklamu v regionálních dennících a rozhodit sítě mezi své známé z oboru elektro.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Robert Laszák
Carpe diem, quam minimum credula postero.
|
|
« Odpověď #9 kdy: 03.01.2013, 13:20 » |
|
... nehrát si s čerstvzmi papíry na boha a ve vší skromnosti přijímat rady zkušených
Ano souhlasím, to ctím. Na prvém místě pokora. Minimum je E2/A. Připravte se na poměrně velkou vstupní investici
Tak to je to co jsem potřeboval slyšet, ano do "B"éčka bych se určitě hned nepouštěl, třeba za deset let, kdo ví :-) S investicemi samozřejmě počítám. Ono co taky dnes je za hubičku, že? Tady samozřejmě budu zvažovat nákup "základních" MP s ohledem na návratnost investic. Tato databáze samozřejmě existuje, ale je veřejnosti nepřístupná.
Veřejnosti. Odborníkům též? Komu a kde je tedy přístupná? Ostatním , začnu napřed studiem, pak zkoušky, po té rozhodím sítě, využiji pár přátel a pokud bude vše stále v dobrém směru, tak padnou investice.
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #10 kdy: 03.01.2013, 13:31 » |
|
Pokud máte již nachystanou práci....jen držím palce.... Ale v dnešní době jsou jsou "dobré" kšefty po zámkem... Nevím kolik lidí dělá revize po celý rok na 100%....a mnoho jich nebude... Nejlépe, pokud mohu doporučit, najít si staršího kolegu RT, který má své kšefty po celý rok obšlápnuté, a chystá se jít do důchodu.....pa k to po něm vzít..... (Já jsem to štěstí neměl... )
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #12 kdy: 03.01.2013, 15:10 » |
|
Myslím, že zkusmo udělat revizi a pak ji sem vložit, je testem přímo kapitálním A pak se nenechte odradit případným neúspěchem. Všichni nějak začínali. Volba je samozřejmě jen a jen na vás. Není to jednoduché a zajímavá práce, je většinou už rozdaná. Ale i tak jsou určité oblasti, kde se další RT uživí. Možná spíš, kde tím může elektrikář získat nějakou práci navíc. Čím dál tím víc jsem přesvědčen o tom, že cena revizí neodpovídá velikosti rizika s tím spojeného. Obzvlášť když čtu příspěvky Honzy Hájka (blesky).
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
raj
|
|
« Odpověď #14 kdy: 03.01.2013, 16:26 » |
|
Jinak dobrá rada nad zlato - co by mě ostřílení mazáci poradily?
Naučit se pravopis. Revize s hrubkami není dobrá vizitka ...
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #16 kdy: 03.01.2013, 16:39 » |
|
Tohle by možná mohlo fungovat u RT v zaměstnaneckém poměru, ale nějak si nedovedu představit, že za mnou přijde člověk ze sousedství, že by chtěl dělat to samé co já, abych ho zaučil, že mi pak bude konkurovat...
To bych si uměl představit u někoho, kdo se pomalu chystá do důchodu a tak by pro něj nemusel být problém "dělit se s někým novým o práci". Naučit se "normy a zákony", absolvovat kurz, složit zkoušky,... ANO. Ale to ještě z člověka nedělá "revizáka". Ještě po několika létech člověk poznává nové věči, hledá podklady pro to, co ještě neřešil. A taky se stane, že člověk čeká, kdy se konečně nějaké zařízení "vyřadí z provozu", protože v dobré víře nějakou revizi na to vystaví a s odstupem času se třeba objeví něco podobného, na čem člověk pozná, že to "tenkrát" v revizi "neošetřil" tak dokonale, aby si to v případě nějaké nepříjemnosti obhájil. Ale neberte to tak, že vás chci odradit. Klidně podle hesla "zkusit se má všechno" to "zkuste".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|