|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #1 kdy: 15.03.2019, 21:55 » |
|
Pokud ten druhý kablík má rozměry, že by na něj šel nacvaknout standardní RJ45 konektor, tak bych to udělal a propojil to RJ45 spojkou.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
Martin Procházka, Slaný
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #3 kdy: 16.03.2019, 09:16 » |
|
Ono závisí na tom, jak již bylo řečeno, co tím poteče. Pokud to bude 100M ethernet, tak lze ty vodiče třeba spájet, ale to se hodí jen pro pevnou instalaci, kde nevadí neohebný a trochu nevzhledný spoj. Další z možností je zmíněné nakrimpování dvou konektorů a použití spojky s 2x RJ45 samicí, ale to přináší na trasu spoje, které mohou časem degradovat. Nejprofesionál nější řešení je zářezová spojka např. https://www.alza.cz/zarezova-spojka-stp-mezi-dva-konektory-rj45-kat-5e-d89244.htm která spolehlivě zachová stínění, ale zase je trochu větší. To, co zmiňoval Petr, se jmenuje keystone. Také možnost.
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 16.03.2019, 10:19 » |
|
Přeji ... kolegové. Potřebuji napojit UTP kabel na asi 20 cm lanko 6 žil. Naivně jsem si myslel, že koupím konektory RJ45 samec + samici v kabelovém provedení, ale narazil jsem. RJ 45 samec - zástrčku i s krytkou tu mají všude běžně, ale nikde jsem nenašel to samé ale v provedení samice - zásuvka. nevíte kde to sehnat? .
Běžně u ajťáků v obchodě mají spojku samec-samec. S ní se dá provést tento problém. Uděláte dva samce a spojíte je! Já jsem jej kupoval před 4 měsíci.Za 35._kč mě plně vyhovuje dodnes! DAlší věc jsou přenosové kapacity a pod.....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #8 kdy: 16.03.2019, 10:40 » |
|
Pane kolego, vy normálně nečtete moje příspěvky Klid, toto řešení jsem navrhl už v první odpovědi a od té doby se tu objevilo ještě třikrát. Do večera počet výskytů dosáhne určitě deseti
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #10 kdy: 16.03.2019, 16:11 » |
|
Nešlo by použít na oba kabely klasický konektor a spojku samice-samice? (To jen aby to neusnulo) Toto bude problém, protože samice jsou v síťařině jen na pevné zabudování, tam je na výběr vč. těch s vyšším IP... Tak jedině osadit do nějaké krabičky.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #11 kdy: 16.03.2019, 17:43 » |
|
Pane kolego, vy normálně nečtete moje příspěvky Čtu, ale asi moc rychle!! Omluva!! ??
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #12 kdy: 16.03.2019, 20:33 » |
|
Čtu, ale asi moc rychle!! Omluva!! ?
Rozhodně nemáte za co, jen jsem parafrázoval scénku ze Švejka o tom jak se nečtou inzeráty ohledně ztraceného psa.
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #13 kdy: 17.03.2019, 09:17 » |
|
Věřím, že Luboš to již má vyřešené. Před léty, kdy jsme intentivně s RJ45 pracovali, tak jsme měli plno hotových prodloužení a spojek. Proto jsem jen ze zájmu dal do vyhledavače propojka a spojky na RJ45 a byl jsem překvapený, kolik desítek produktů se na mne usmálo. Rozvoj technologie je patrný s poptávkou..... konektory maminky a tatínkové, On a Ona a dnes ještě krimpovací kleště.
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|