|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A
TNS
|
|
« Odpověď #3 kdy: 08.12.2008, 22:51 » |
|
nepřehlédl ....... jsou to příklady Musíte si stanovit třídu LPS např. dle tabulky a potom oceněním rizika zjistit zda jste zvolil správně. zkuste se podívat : http://www.kniska.eu/kniska a http://www.kniska.eu/software
|
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstala cí. Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovacích strojů na plasty včetně jejich periferií. Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...
|
|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A
TNS
|
|
« Odpověď #6 kdy: 09.12.2008, 07:49 » |
|
Tabulky a pomůcky jsou pouze orientační Při připoškození objektu nebo ztrátách na majetku či životek se budete jen těžko obhajovat takovou tabulkou .
LPS odpovídá LPL , LPL určíte s investorem na základě vypočtených nákladů na pořízení a údržbu LPS a poměrem ceny ztrát poškození objektu s ohledem na četnost úderů blesku ... ocenění rizika
Příčiny a typy poškození staveb Z hlediska místa úderu: údery do stavby; údery v blízkosti stavby; údery do inženýrských sítí připojených ke stavbě; údery v blízkosti inženýrských sítí připojených ke stavbě. Blesk může způsobit tři základní typy škod: úraz živých bytostí způsobený dotykovými a krokovými napětími; hmotnou škodu (požár, výbuch, mechanickou destrukci, uvolnění chemikálií) způsobenou účinky bleskového proudu včetně jiskření; poruchu vnitřních systémů způsobenou LEMP. Ztráty ve stavbách : ztráty na lidských životech; ztráty na službách veřejnosti; ztráty na kulturním dědictví; ztráty ekonomických hodnot .
Norma je velmi obsáhlá , musí se nastudovat a používat celá .
|
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstala cí. Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovacích strojů na plasty včetně jejich periferií. Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...
|
|
|
|
|
Já2440
|
|
« Odpověď #9 kdy: 09.12.2008, 22:08 » |
|
To co popsal pan Drda to již trochu připomíná napínavý příběh. Je nutné si uvědomit ,že i toto je důsledkem toho, že většina občanů ČR hlasovala pro vstup do EU. Moc by mne zajímalo jak je toto ustanovení prakticky realizováno v jiných zemích EU a nejen v Německu. např v BelgiiBritánii,Itálii,Španělsku,Portugalsku a Francii. Jen mne prosím nekamenujte.
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #10 kdy: 09.12.2008, 23:47 » |
|
Moc by mne zajímalo .... Ale koho ? ?? Jen mne prosím nekamenujte.
Nebojte, stejně nevíme koho.
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
Jegiello
|
|
« Odpověď #12 kdy: 10.12.2008, 10:25 » |
|
ČSN EN 62305 je velmi rozsáhlá. Čtěte znovu a hledejte podsatu. Norma podle mne nepředepisuje LPS striktně na všech objektech. Norma pouze požaduje, aby bylo zajištěno přijatelné riziko. Záleží na vás, jaká opatření zvolíte. LPS je jedním z možných opatření. I na stránkách portálu se již tento názor občas objevil.
V době, kdy nebyly dostupné programy pro analýzu rizika, jsem používal chvíli předpis VdS 2010 : 2002-07(01). Tento předpis není normou. Vydalo ho sdružení německých pojišťoven. Dnes bych již použití tohoto předpisu nedoporučoval. Pokud zatřídíte objekt dle tabulky a soustředíte se pouze na hladinu LPS, nemáte jistotu, že vám vyjde přijatelné riziko. Chce to pracovat s programem. V mnoha případech se sníží riziko použitím SPD výrazněji než instalací LPS. Např. pokud se jedná o menší stavby připojené vrchním vedením.
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #16 kdy: 10.06.2010, 15:33 » |
|
Nesmíte zapomenout, že každá analýza rizik je unikátní. Pokud stejný objekt postavíte do jiného prostředí vyjdou jiná rizika. Obdobný účinek má i změna použití objektu. Už to bude dnes problém zejména u projektantů že se nebude moct kopírovat projekt LPS z jednoho domu na druhý, sice stejný ale postavený někde jinde!!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #17 kdy: 10.06.2010, 16:33 » |
|
Už to bude dnes problém zejména u projektantů že se nebude moct kopírovat projekt LPS z jednoho domu na druhý, sice stejný ale postavený někde jinde!! No tak na toto mám přesně opačný názor, podle mého soudu se bude spíše více kopírovat než vymýšlet něco nového. Uvidíme ...
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|