PE je vždy jen jeden, nic takového se nerozděluje, pokud k tomu nejsou nějaké jiné prostorové důvody. Proč se ptáte? Hodláte se snad pustit bez základních znalostí do zapojování rozvaděče?
Rozdělením můstku PE jste blíže k dřevěnému penálu, než si vůbec dovedete představit.
Jak psal již kolega, pokud se bez znalostí pouštíte do zásahů v rozvaděči, raději na to rychle zapomeňte!
Ještě dodatek... jističochránič běžně nepotřebuje žádný zvláštní můstek N. N daného chráněného okruhu je napojen přímo z uvedené kombinace. Jiné je to pak u bežného FI.
Znalosti mám, ale o tomto jsem právě nikdy neslyšel. Netvrdím tudíž, že je to tak správně, jen mě zajímá názor zkušených projektantů nebo revizních techniků. Syn to dostal jako domácí úkol a ve škole mu údajně řekli, že vodiče by měly být odděleny kvůli plíživým proudům, které by mohly ovlivnit okruhy pod PCH a taky kvůli přehlednosti a lepšímu měření. To samé by dle jejich názoru, mělo platit u PE - rozdělením můstku PE je dle mého myšleno pouze fyzické (vizuální) rozdělení, propojení samozřejmě musí fungovat.
Stejně tak mu na praxi tvrdili, že při nákresu zapojení SPD udělal chybu v zapojení, protože údajně není nutné, aby přes SPD v domovním rozvaděči šel PE z přívodního kabelu (TN-S) i ze základového zemniče. Což mi přijde jako nesmysl, ale možná se pletu. - nákres viz. soubor