Keď tak pozerám na ten graf, tak mi dochádza, že nerozmýšľam.
Kolega Revús na to kápnul.
Mne to na první pohled hned také netrklo, říkal jsem si 345A tam ještě není....
A ono je nastaveno 305A pro měnič. Je to jasné. A napětí na motoru je v tom nevinně.
Ale jestli tam máte PTC ochranu, jel bych spíše přednostně na ni a proud motorem zdvihnul někam k 315-320A.
I
2t ochrana je zase nenahraditelná při těžkém rozběhu, kdy se mohou ve vinutí motoru vytvořit horká jádra než se teplota ve vinutí rozloží.
Pro trvalý běh bych zase preferoval PTC ochranu. On pístový kompresor i pěkně hřeje, zvláště dvoustupňový, to budete někde na 20-30 barech a radiační teplo ze stlačeného plynu se nepříznivě šíří i do motoru i když tam bude mezichladič.
Máte 2 sady parametrů, po rozběh, kdy bude mít v první sadě přednost I
2t ochrana se pro běh od jistých otáček a času můžete přepnout na druhou sadu parametrů s předností PTC a vyšším proudem I
2t. A PTC čidlo je jediná věc, co zajistí spolehlivě ochranu i z radiačního tepla, bývá i dobře ve vinutí umístěné. Jen nastavte dobře do měniče tepelnou odolnost vinutí.
Pokud to není výbušný plyn a nehlídá se povrchová teplota motoru, tak to s oteplením z harmonických nebude tak zlé. Tam hodně záleží na modulační frekvenci PWM, jste v průmyslu, to můžete s frekvencí šibovat do minimálních ztrát na motoru.
Jelikož jedete na 60% otáčky, tak se poohlédněte po cizí ventilaci k motoru. Je účinnější, dá se lépe směrovat, sání se dá dát dále od radiací zasaženého prostoru a na technologii zbude více cenné energie z měniče ušetřené z ventilátoru.
Při 60% je sice menší napěťové namáhání vinutí, ale proud do motoru je více deformovaný, jsou větší ztráty v železe. Jiný mechanický převod by byl lepší, ale úpravou škrcení sání kompresoru se určitě dostanete na vyšší otáčky, on ten bypass není moc vypovídající zátěž, přece jen plníte kompresor stlačeným plynem a jde o jakýsi boosterkompres
or. Provozní stav bude hodně jiný. Škrcením sání sice klesá účinnost stlačování, ale když si pohlídáte škrcení jen na úroveň, aby se nepřekračoval nastavený proud, tak to asi nebude tak kritické.
Vy nebudete používať reguláciu na konštantný (žiadaný) tlak alebo konštantné (žiadané) množstvo (prietok) média?
Jestli ano, tak stejně musíte snížit dynamiku, jinak to bude kmitat a otáčky se budou třepotat.