|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #3 kdy: 09.12.2019, 07:38 » |
|
90% hromosvodů v ČR je špatně. Co s tím? Necháme je všechny předělat? Už se opravdu jen směji. Asi jsem blázen, ale stojím nohama pevně na zemi.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #4 kdy: 09.12.2019, 07:44 » |
|
Myslím, že články 47, 51, 75, 111, 112, 113. I když při hlubším zkoumání, mě to trošku přijde že si některé věty v jednotlivých článcích lehce odporují. Pak ještě čl. 195 a 196, ale ty se týkají prostorů kde výbušné prostředí (odvětrávací komínky, odfuky, plamenojistky atp...
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #5 kdy: 09.12.2019, 07:59 » |
|
90% hromosvodů v ČR je špatně. Co s tím? Minulý týden jsem dělal revizi hromosovdu (4 roky starý) a tolik zásadních chyb jsem neviděl ani u starého (dle 34 1390) hromosovdu! VRZ bez závad....! Majitelé se na mě hodně zle dívali!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #6 kdy: 09.12.2019, 08:12 » |
|
Minulý týden jsem dělal revizi hromosovdu (4 roky starý) a tolik zásadních chyb jsem neviděl ani u starého (dle 34 1390) hromosovdu! VRZ bez závad....! Majitelé se na mě hodně zle dívali!
A to je přesně ono. Lempl odvede špatnou práci při montáži hromosvodu, další lempl to pak zreviduje z kamarádství jako že bez závad a další RT pak ze všeho vyjde jako naprosté hovado s puncem nehorázného potížisty. Ale nebudeme si pořád jen stěžovat. Budou Vánoce, klídek, nádhera, pak oslavíme Silvestra a v novém roce si na ně posvítíme
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #9 kdy: 09.12.2019, 10:43 » |
|
... Ja myslím že boli v poriadku možno aj takmer všetky 80-90% tipujem, zbytok bežné nedostatky. ... Optimismus vyplývá z nedostatku informací! - "nulová" snaha umístit něco do ochranného prostoru podle článku 112, "jednodušší" bylo rovnou vše spojit, i tam, kde by se to dalo řešit jinak, je běžnou chybou - provedení hromosvodu jako solitérního zařízení, bez spojení s PEN, HOP, atd… je pořád u mnoha a mnoha objektů A nejhorší je, když pak za svitu modrých majáků nějaký šašek tvrdí národu, že "...ani hromosvod nezachránil objekt..." Kdyby to byl hromosvod, tak objekt měl šanci, ale máme příliš "parodií na hromosvod" a ty to opravdu zachránit nemusí
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Peter Lovacký
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #10 kdy: 09.12.2019, 11:01 » |
|
- "nulová" snaha umístit něco do ochranného prostoru podle článku 112, "jednodušší" bylo rovnou vše spojit, i tam, kde by se to dalo řešit jinak, je běžnou chybou - provedení hromosvodu jako solitérního zařízení, bez spojení s PEN, HOP, atd… je pořád u mnoha a mnoha objektů
A nejhorší je, když pak za svitu modrých majáků nějaký šašek tvrdí národu, že "...ani hromosvod nezachránil objekt..." Kdyby to byl hromosvod, tak objekt měl šanci, ale máme příliš "parodií na hromosvod" a ty to opravdu zachránit nemusí
No vidíte, podľa vášho zas pomaly všetko zle už 50 rokov, a tých majákov furt dajak neprimerane málo Ja len, že či potom v tej smutnej realite praxe náhodou na laikmi (nie odborníkmi) tolerované riziká nestačí aj spolovice dobrý bleskozvod
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #11 kdy: 09.12.2019, 11:54 » |
|
... aj spolovice dobrý bleskozvod
A co mám od takového hromosvodu očekávat? Jak to technicky definovat? Kolikrát jste už opravdu potřebovali pásy v autě? Já jen jednou. A byl jsem moc rád, když mě trefil protijedoucí řidič, že mě pás vrátit do sedačky těsně před tím, než by se můj obličej potkal se sloupkem Možná nějaký "polovičatý" pás by mě nepomohl
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #16 kdy: 10.12.2019, 06:54 » |
|
Myslím, že bude stačit aby bylo z čeho pochopit co je na těch hromosvodech špatně.
A ono snad není podle čeho pochopit, že jsou špatně? Ano, kdo žije jen z toho, co mu kdo řekne, to nemůže pochopit, protože vlastně neví, ale jen tuší. Bez celoživotního studia oboru se nikdy z člověka nestane odborník, ale jen podavač a přicmrndávák a tací nikdy nic nepochopí, protože žijí jen z vědomostí dob, kdy ještě nespali. A je jich všude opravdu hodně.
|
|
|
|