Ondřej Urban
|
|
« kdy: 12.02.2013, 12:34 » |
|
Mám starší olejový radiátor od Jihokovu a po zapraskání v něm začalo svítit také něco jiného než doutnavka... Po rozebrání jsem zjistil, že se jedná o "vratnou" keramickou pojistku, označenou " TROJSMALT, TYP 911, 10 A", u které z důvodu špatného kontaktu mezi dvěma "packami" jedna z pacek přehořela a její zbytek se roztavil do ruda. Pojistka má dva kontakty mezi kterými jsou tři keramické kroužky jako izolanty. Můžete mi prosím poradit, zda se dá ještě dnes takováto pojistka sehnat, případně čím by se dala v dnešní době pojistka nahradit (ideálně přesný název, odkaz)? Přítelkyně se dnes ptala v DZ Dražice, ale prý nemají - možná proto, že se ptala přítelkyně možná skutečně nemají
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ondřej Urban
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #6 kdy: 13.02.2013, 07:32 » |
|
za odpovědi, po hledání na internetu mě také napadl Strojsmalt, ale buďto tam to "S" nikdy nebylo a nebo je vhodně ukryto pod kontaktem vodiče... Jinak přikládám i tři fotky. Podle schématu zapojení by to měla být pojistka, termostat se nechází až nahoře na radiátoru (fotku nemám) a obsahuje potenciometr pro nastavování teploty. Myslím, že se trefil pan Šnajdárek. Předpokládám, že by se tedy mělo dát sehnat (na fotce je vodoznak webu, tak zkusím tam). Položím ještě doplňující dotaz, myslíte, že je to normálně letované?
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #7 kdy: 13.02.2013, 09:31 » |
|
Zde se jedná o havarijní tepelnou pojistku. Vývody nejsou letované, ale bodované. Doma těžko realizovatelné .
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #8 kdy: 13.02.2013, 09:34 » |
|
Dnes se vyrábí nové typy ..... Jsou běžně k dispozici na netu i v porodejných... .. (Takové větší a silnější jako by knoflíky..... )
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #11 kdy: 14.02.2013, 03:57 » |
|
Termostaty a tepelné pojistky tohoto provedení vyráběl a snad ještě vyrábí Kovopol Police n. Met. jinak známý výrobce pokojových termostatů REGO.
Jinak k problému, je samozřejmě možné použít moderní verzi pojistky nabízenou kolegy, je třeba zjistit teplotu, při které ta původní měla vypínat (byla seřizovací v poměrně širokém rozsahu a po nastavení pouze zakápnuta barvou), vybrat podle toho nový typ a upravit uchycení.
P.S. Radiátory tohoto typu znám, jsou velice spolehlivé i po mnoha létech provozu.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #13 kdy: 22.10.2018, 21:12 » |
|
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #14 kdy: 23.10.2018, 13:41 » |
|
P.S. Radiátory tohoto typu znám, jsou velice spolehlivé i po mnoha létech provozu.
Ty novodobé stojí za prd, pozná se to zejména na jejich hmotnosti, mají v sobě vůbec olej?
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #15 kdy: 23.10.2018, 18:12 » |
|
Když se vrátíme k tepelné pojistce, nepodařilo se někomu zjistit, při jaké teplotě by měla vypínat. Mně se to nepodařilo, když jsem nějaké stejné radioátory v minulosti spravoval, protože to nebylo nikde označené, ani uvedené v tech dokumentaci.
Nevím zda ty staré v sobě neměly jen vodu s nemrznoucí přísadou. Byly těžké daleko víc, než ty dnešní, ovšem mívaly také více článků, které byly širší.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|