Kudy vest elektroinstalaci v rodinnem dome?

<< < (2/3) > >>

Pavel Draštík:
Pane Lukas a ostatní kolegové, elektrická instalace v RD o rozměrech co uvádíte se nechá udělat za pár desítek tisíc, ale také vám nemusí stačit i několik set tisíc. Záleží jen na investorovi co si přeje a hlavně na kolik má. Pro tyto případy mám pro zákazníky vypracovaný seznam (přes 100 bodů) co by v RD mohlo být a je na zákazníkovi co si určí, pak to s ním proberu osobně a elektroinstala ce se provede. Tím mě odpadly dohady, které vznikaly když se dům začal plně využívat a odpadnou debaty co tam být mělo a nemělo, na co se zapomnělo.
K vašim dotazům:
·   Kabely uložené v trubce snesou menší zatížení a bude-li jich v trubce více koeficient zatížitelnosti bude ještě menší. To znamená volit větší průřezy a tím i více investovat.
·   Trubek není nikdy dost – lze do nich uložit tyto rozvody: domácí telefon s možností napojení na pobočkovou ústřednu nebo GSM bránu, anténní rozvody, zabezpečovací signalizace, kamerový systém, počítačová síť, obvody měření a regulace topení, klimatizace a ventilace, nebo co třeba rozvody domácího kina v ob. pokoji atd.
·   S odhadem na délku vedení v RD bych rád podiskutoval. V RD který odpovídá standardnímu bydlení z přelomu 20 a 21 století a při rozměrech co uvádíte si dovoluji tvrdit, že délka vedení po domě bude 1 až 1,5 km

Miroslav Rožnovský:
Co se el.instalace týka, řešil jsem tento problém před časem, jak už tu někdo zmiňoval, musíte si hlavně v klidu sednout a zvážit co vše si tak asi budete přát - jako já, pak to zpočítat a z toho vyleze taková cifra, že se vám protočí panenky.
A pak jít zase opačnou cestou - bez čeho se obejdete a bez čeho se neobejdete - třeba hned teď nebo v budoucnu, Co se řemeslného zpracování týká nezbývá mi nic jiného než vám popřát šťastnou ruku při výběru firem, kreré se budou na vaší elektroinstala ci podílet, protože to nebudou jen elektrikáři, ale i dodavatelé třeba žaluzií, garážových vrat, regulace topení - klimatizace a spousty dalších ptákovin, to bych docela

doporučil kolegu DRAŠTÍKA, s jeho 100bodovým dotazníkem a doplnil o předpokládaný seznam dodavatelů technologií co k napojení potřebují

třeba klimi, oknaři se žaluzkami, garážová vrata, regulace topení atd.

Martin Novák:
to Pavel Draštík:

Chapu, ze je za tim kus prace nebo interni know-how, ale pokud by jste byl ochoten tento seznam zverejnit tady na netu, urcite by jste pomohl mnoha kolegum nebo nerozhodnym stavebnikum. Sam mam podobny seznam, ale dostal jsem se tak nekde k poctu 55 bodu a uz mne nic nenapada...

Miloslav Dunda:
Tak tedy, kudy to jde, hlavně ne komínem.

Pavel Horský:
Přepracoval jsem si malinko seznam všeho možného pro elektroinstala ci od ABB do užitečných formulářů a úspěšně je dodnes používám.Kdo má zájem,pište,zašlu emailem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana