Prý podle nové normy nemusí být hromosvod opatřený ochrannými úhelníky?

<< < (3/6) > >>

Pavel Horský:
Radku, je to přesně tak, jak píšeš. Volal jsem např. do firmy Tremis, že se mohou jít se svými šrouby do svorek vyfotit, neboť nejdou dotáhnout ( vždy se "zmrví" závit ). Vedoucí technik se nejprve moc nereagoval, až když jsem mu řekl, že se jejich nekvalitní materiály probírají už i na portálu Elektrika.cz, tak se trochu rozklepal a řekl, že to sám na portálu uvede na pravou míru.
Dodnes se však nic nestalo, nikdo nic na pravou míru neuváděl, šrouby nešrouby se prodávají vesele dál, nevědomí montážníci je nadále kupují a Tremisáci jsou spokojeni.
Jsem zvědavý, kdy na ně a jim podobným konečně dojde.
Materiály od DEHNu jsou prostě špica!

sniper76:
Jistě, s výrobky DEHN se pracuje dobře, nicméně nikdo neokomentoval cenu. Po zjištění, že držák pásku zákl. zemniče stojí více jak 50kč, spojka pásek - pásek více jak 100kč (bez DPH) jsem se podíval po méně sofistikovaněj ších technologiích za nižší cenu. Dle mého názoru si připlatím za kvalitu DEHN v místech kde se na to budu koukat každý den. Na ostatních místech použiji stejně kvalitní ale levnější výrobky od konkurence.

Kamil Novák:
Citace: sniper76  21.10.2008, 17:26

Dle mého názoru si připlatím za kvalitu v místech kde se na to budu koukat každý den. Na ostatních místech použiji stejně kvalitní ale levnější výrobky od konkurence.

A jak tu kvalitu posuzujete ?  ??
Vy si např. měříte sílu pozinkování ?  :-[

sniper76:
Osobně používám výrobky, které se mi osvědčily. Pospojování v prostorách s nepřetržitou 95% vlhkostí a teplotou 40°C mi výrobky od firmy hromosvody jakeš bez problémů vydrží mnoho let. Toto prostředí mi prověří kvalitu dostatečně.

Zdenek Hejčl:
Poslal: Pavel Horský
Radku, je to přesně tak, jak píšeš. Volal jsem např. do firmy Tremis, že se mohou jít se svými šrouby do svorek vyfotit, neboť nejdou dotáhnout ( vždy se "zmrví" závit ).
Kontroní otázka jsou to nerezové šrouby?
Protože se mi stalo při povolování šroubů jsem taky zmrvil závit a ještě přethl šroub v matce. Problém byl v kvalitě materiálu, ale stačí závit namazat před montáží vazelinou / nejlépe s molybdenem/ a v pohodě.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana