Vrhnete se dobrovolně na připomínkování nové ČSN ...1610 okamžitě?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Připomínkování normy je standardní proces. Do připomínkovací ho řízení se může přihlásit každý dobrovolník, který chce svým názorem ovlivnit vývoj.

Poprosil jsem kolegu Borovce aby to zveřejnil dřív, než na to najdu čas sám. 

Připomínkovat normu přes tyto diskuse není možné. Jsem v TNK 21 (názvosloví v elektrotechnic e) a mohu se dobrovolně a bezplatně dostavovat na porady technické normalizační komise v Praze na Biskupském dvoře. Ne vždy mi to při mém cestování vychází. 
(Zpracovatel nikoho nežádá a neptá se. Zpracovatel to zpracuje a předá k posouzení těm, kteří jsou v připomínkovací m řízení. Pokud je to bez připomínek norma prochází.)

Diskusi o penězích prosím vynechte, to sem nepatří.
Otázka zní, zda to bude někdo připomínkovat nebo se to nechá bez povšimnutí projít a bude se pak jen nadávat u piva ...

Milan Karvánek:
Jak už jsem napsal, běžní elektrikáři musí makat, mají dost starostí s tím, aby si vůbec stíhali udržovat povědomí o oboru. Na to abych studoval jak se mohu přihlásit do připomínkování ČSN mi nezbývá kapacita, ostatně dle reakcí asi nejsem sám. Takže pokud by se zde zveřejnil srozumitelný návod s potřebným odkazem, možná se někdo najde.  ;)

ALCR:
     V Nymburském PŠISu říkali, že se dá přihlásit k připomínkování přes internet a po zaregistrování vám pošlou návrh normy v elektronické podobě k připomínkování . Jenže takovou možnost registrace jsem nikde nenašel a to, že mohu jezdit na nějaké porady přes půl republiky mě moc nevytrhne na to pracující člověk nemá čas a mám dojem, že si to stejně upečou sami a pěkně v tajnosti.

Kde se dá přihlásit k připomínkování přes internet? (což dle PŠISu prý jde, asi to ví jen zasvěcené bratrstvo)
     Kde se dá přihlásit k připomínkování na schůzích TNK a kde se dozvíme kdy se porady konají? (pokud nemá člověk dopředu znění návrhu je možnost účasti na poradě kničenu)

Miroslav Minařík:
Ano myslím, že to tak půjde.

Poprosím kolegu Váněho o podrobnosti.

Omlouvám se, jsem teď v terénu a časem velmi  (plc).

ALCR:
     Takže zas nic, ale to se dalo čekat, možnost připomínkovat normy je pro běžného člověka čistě hypotetická, zveřejnění možnosti připomínkovat ve věstníku je jen alibi, že splnily ohlašovací povinnost, to je jako u staveb, plán stavby supermarketu se vyvěsí někde zastrčený na nástěnce na úřadě a pak se všichni diví co jim to roste za plotem a že se s tím již nedá nic dělat, vyvěšeno to přeci bylo, že nechodíme číst na úřad nástěnky a že nechodíme na polotajné schůze je naše chyba.

Takže zase si upečou za zavřenými dveřmi co se jim a lobistům bude hodit, kdyby byl opravdu poctivý zájem normalizačních komisí o širokou diskuzi tak vždy automaticky zveřejní online kompletní návrh normy a napíšou kam a do kdy se mají posílat připomínky a samozřejmě dopředu zveřejnit místo a čas konání schůzí normalizační komise nejlépe v nějakém kongresovém centru.

Samozřejmě, že zas budeme po vydání normy opět nadávat na téma o nás bez nás, bohužel nic jiného nám zřejmě nezbývá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana