Čo všetko na doplnkové pospojovanie?

<< < (9/15) > >>

Fuk Tomáš:
Jasně. Je to složité, ale snad se shodneme na tom, že pokud někdo chce pro vnitřní ochranu v objektu udělat maximum, tak je vhodné pořádným průřezem pospojovat (uvnitř objektu) vše, co se rozumně pospojovat dá, zejména pak cokoliv, co vede ven z objektu a není to celé z izolantu.

Oddálený hromosvod (ale dostatečně oddálený) je pak bezpochyby lepší nepropojený s vnitřkem objektu. Háček je v tom slově dostatečně. To není ani těsně u objektu, a obávám se že ani 1/2 metru není dost (jistotu v tom ale nemám).

Petr Moravec:
Nechtěl jsem ani reagovat ale tohle se nedá. Pánové pospojovači raději přivedou tvrdou zem na izolovanou vodovodní baterii. To asi proto, aby při poruše např. pračky, byl proud při současném dotyku, (jedna ruka pračka a druhá kohoutek baterie) opravdu smrtelný. Díky za ránu jistoty, ale izolovanou baterii nepospojuji nikdy!
Zvláštní je jak někteří lidé dokážou chápat fyzikální zákony.  (zle)

Rozmahel Vladimír:
Zapomínáte na to, že nad vším bdí neomylný proudový chránič 30mA, ale pozor, musí být napěťově nezávislý. Moeller má v katalogu a prodává napěťově závislé chrániče typu PHF7, které doporučuje jako se zvýšenou spolehlivostí. Jsou dvou i čtyřpólové. To se mě moc nezdá. Při dotazu na školení jsem sklidil pichlavý pohled lektora.  :'(

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Moravec  16.10.2008, 18:44

Pánové pospojovači raději přivedou tvrdou zem na izolovanou vodovodní baterii. To asi proto, aby při poruše např. pračky, byl proud při současném dotyku, (jedna ruka pračka a druhá kohoutek baterie) opravdu smrtelný.

Že bychom si zopakovali, co je to pospojování?  >:D

Petr Moravec:
To Fuk - Tudy cesta nepovede, to bych nepochopil díky.   :o
Dohadovat se nehodlám, naštěstí nemusím.  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana