Kdo hradí instalaci elektroměru nn v novostavbě?
Kamil Novák:
Citace: Jiří Sedlmajer 08.10.2008, 22:20
To: Novák
Ale no tak, neříkejte Kamile, že byste si neporadil? ;) :)
Záměrně jsem použil slovo "legálně". ;)
Jednak nám na různých školeních zástupci distributorů hrozí, že svorky namísto el.měrů = černý odběr (dabel)
a za další stačí, když el.měrový technik při osazování měření vyřizuje telefon, nedotáhne svorky a jsme s impedancí v háji (osobní zkušenost). >:(
Proto se jistě vyplatí počkat s revizí až když je el.měr na místě.
Šipeky Michal:
Dovolil by som si pridat moju skusenost zo Slovenska.
Ja mam taku skusenost (kupa bytu v novostavbe roku 2008), ze elektromery mal kazdy obyvatel nainstalovane na chodbe domu uz v case stavby. ALE, stavitel (zhotovitel, developer, realiztor stavby,... nazvyme ho ako chceme) dal v mene kazdeho obyvatela formalnu ziadost o pripojenie. Elektromery boli namontovane uz pred tym, ale kable isli "okolo" nich a neboli do nich zapojene. Bolo iba dake spolocne meranie na celej budove a to platil este stavitel. Po tom mi prisli seky z energetiky za pripojenie a rezervovany vykon. Po ich uhradeni mi bol zapojeny "moj" elektromer. V zmluve nemam o elektromere ani zmienku, takze moj (vlastny) isto nie je. Moje su iba rozvody (kable) na chodbe patriace k mojmu bytu.
Jaroslav Jonáš:
Bude to tak, jak píše pan Beláň. Tak či onak to v konečném shrnutí uhradí budoucí majitel bytu. Ovšem při určité "šikovnosti" různých depeloperů si tito šikulové tento poplatek jaksi skrytě zahrnou do ceny bytu a vlastní přihlášení odběru elektřiny u distributora, ovšem i se zaplacením za ampéry !! (cca 12.500,- Kč) již nechají na novém majiteli bytu. Takže v konečném součtu může nový majitel bytu tento poplatek zaplatit i dvakrát.
Štefan Beláň:
Citace: Jaroslav Jonáš 09.10.2008, 11:48
... Takže v konečném součtu může nový majitel bytu tento poplatek zaplatit i dvakrát.
Ano, máte pravdu, také jsem se podobným počínáním stavebních firem již několikrát setkal.
V cenové nabídce a kalkulaci je částka započítaná, pochopitelně i vyfakturovaná ale distributorovi není zaplacená a přenáší se na budoucího odběratele (majitele bytu). >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana