Aký priemer vodičov pre úpravu existujúcej inštalácie?
Jan Franěk:
(funny) (jednicka) (jupi)
Malá cena za bezpečnější svět ne? ;)
konec bastlilům jupíííííííííí
Pozdavujte kámoše. o:-)
Julius Pucsok:
Predvčerom nám vyhorela detská izba kvôli el. zásuvke. Našťastie sme boli doma a vedeli sme hasiť čo sa dalo. Teraz mám dosť práce dať to do poriadku. Problém č.1 je, že sú v stene zabudované hliníkové káble dvojžilové a radovo pospájaných 10 zásuviek v celom byte. Horieť začala zásuvka č.1 - po ističi, ktorú sme už 20 rokov nepoužívali lebo bola zakrytá vstavanou skriňou. Teraz som až pochopil že to bola časovaná bomba, nuž neskoro. Poraďte mi aký kábel mám použiť pri rekonštrukcii, prípadne ako mám postupovať pri prechode do ďalšej izby kde už nemôžem vymeniť iný kábel, lebo mám položenú plávajúcu podlahu, vrátane maľovky izby.
Ďakujem
Kamil Novák:
Citace: Julius Pucsok 31.10.2008, 18:28
Predvčerom nám vyhorela detská izba kvôli el. zásuvke. Našťastie sme boli doma a vedeli sme hasiť čo sa dalo. Teraz mám dosť práce dať to do poriadku. Problém č.1 je, že sú v stene zabudované hliníkové káble dvojžilové a radovo pospájaných 10 zásuviek v celom byte. Horieť začala zásuvka č.1 - po ističi, ktorú sme už 20 rokov nepoužívali lebo bola zakrytá vstavanou skriňou. Teraz som až pochopil že to bola časovaná bomba, nuž neskoro. Poraďte mi aký kábel mám použiť pri rekonštrukcii, prípadne ako mám postupovať pri prechode do ďalšej izby kde už nemôžem vymeniť iný kábel, lebo mám položenú plávajúcu podlahu, vrátane maľovky izby.
Ďakujem
Promiňte, ale nechápu.
1) Máte čerstvou zkušenost, co může způsobit starý rozvod Al vodiči bez údržby, sám uvádíte, že je to časovaná bomba a přesto máte v úmyslu v ostatních místnostech riskovat ? (ssur)
2) co má společného plovoucí podlaha s el. rozvody ? ??
3) když už nechcete sekat nebo řezat panely (což je pochopitelné), tak existují např. slušně vypadající soklové lišty (v různých dekorech) včetně příslušných krabic. ;)
V každém případě, když už budete muset nějaké opravy dělat, tak lze jen doporučit, udělat vše. (!)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana