Jakým způsobem lze zapojit elektrocentrálu do rozvodné sítě domu?
Závodný Miroslav:
Chci si zřídit záložní zdroj pro domácnost ( časté výpadky proudu ), chci použít elektrocentrál u s výstupem 2000W /230V tak,
aby jsem mohl používat elektrospotřeb iče do uváděného příkonu,
Jakým způsobem lze elektrocentrál u zapojit do rozvodné sítě domu?
Hlavní jistič z veřejného přívodu bude samozřejmě vypnut a taktéž nebudou používány tří-fázové spotřebiče.
Pavel Horský:
Pouštíte se do zbytečného a docela nákladného problému.
Levněji vás vyjde pořízení pořádného záložního zdroje UPS.
Viktor Klemon:
Nákladné to až tak nemusí byť,
za elektromerom, v podružnej rozvodnici sa umiestni prepínač sietí - ručný - 1-0-2, elektrocentrál a sa napojí cez prívodku na tento, doplní sa sirénkou, ktorá upozorní na znovuzapnutie siete počas chodu centrály. Pri rozumnom prevedení môže toto mať docela dobré užitkové vlastnosti.
To Pavel Horský: centrála 2000 W a UPS 2000 W je veľký cenový rozdiel, na obehové čerpadlá, mrazničky a pár svetiel ze zbytočná UPS.
Pavel Horský:
Nedovedu si to dost dobře představit. Nepřepnu ruční vypínač a jsem bez napětí. Nezdá se mi to. Z vašeho popisu je celý problém řešen tak nějak divně.
Jan Franěk:
Ano, může to mít dobré užitné vlastnosti. Já jakožto venkovan ale preferuji UPSku nebo podobná záložní zařízení.Není možné při každém výpadku běžet k rozvaděči a přepínat cokoli. Chci spát klidně, s vědomím, že se při výpadku napětí neuvaří kotel. Nebo třeba, když jsem mimo domov z kteréhokoliv důvodu.
Proto souhlasím s P. Horským.
Pokud jde o dobu zálohy, tak podle potřeb vyberu vhodné zařízení. Doma bez problému funguje záloha 8h.
Chápu, že chcete větší výkony, než je čerpadlo u kotle a jeho ovládání, ale otázka zní jestli to co chcete je opravdu potřeba. Nejdříve si ujasněte kolik chcete investovat a jaké máte priority. Podle toho se nechá vybrat správné řešení. Často stačí malinko slevit ze svých představ a cena řešení je najednou poloviční.
Jinak existuje spousta profesionálníc h řešení Vaší situace , ale nestojí pár stokorun nebo tisíců.
Pozor ještě na levné elektrocentrál y. Můžete mít problém s funkčností některých spotřebičů a ty citlivější mohou i odejít. Mají problém jak s napětím tak s frekvencí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana