Co si zvolit? E.ON nebo ČEZ?

(1/2) > >>

Martin Bureš.:
Chystám se požádat o převedení přípojky na sazbu D45 (přímotop) a zajímalo by mě srovnání výhodnosti sazeb od obou distributorů. Předpokládám, že mohu uzavřít smlouvu s kterýmkoliv z nich.  Z letáků a stránek jsem celkem zmatený :-\. Neexistuje nějaké lidské srovnání pro hlavní jistič 25A? Lidským myslím cena za jistič a cena za kWh.

Martin Bureš.:
Tak jsem zatím našel docela zajímavé srovnání http://www.eru.cz/user_data/files/elektro/calc2008/moo.php

Lubomír Jindra:
Moc pěkná kalkulačka  (jednicka)

Nedávno jsem počítal cenové srovnání pro zákazníka s roční platbou 143k dodavatel LUMEN ENERGY (v té kalkulačce není) vs ČEZ, který vycházel 145k. Vůbec se nedivím Vaší zmatenosti, neb při tom počítání se mi kouřilo z nosu i uší (část faktury podle ceníku 07, část 08...)

Nicméně ta kalkulačka ukazuje jednu podstatnou věc, že jeden rok je levnější distributor A a druhý rok zase distributor B... takže bych to asi zatím moc neřešil, uvidíme za pár let, trh se teprve rodí... jestli se nějaký vůbec zrodí  ;)

Petr Mužík:
Minulý rok jsem podle nabídky ČEZu tuto variantu počítal, sám mám sazbu D45d a momentálně je mým dodavatelem elektrické energie (sdružené služby) fa E.On. Spotřebu mám cca 10MWh ročně (VT+NT) a rozdíl činil ve prospěch ČEZu asi 500,- Kč za celý rok...což se mi jako nabídka pro všechna ta papírovaní opravdu zdá nezajímavá :-(

Martin Bureš.:
Rozdíl k BICORNU by byl už cca 800Kč a to je za 10let 8 000kč. S předpokladem nárustu cen to může být 10 000Kč a za to už se dá lecos koupit. Uvažuji o přechodu. Už jen proto, aby se stávající distributoři trochu zamysleli...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana