Mohu mít revizi domu i bez přípojky?
Milan Karvánek:
TO: Jindra> myslím, že si to nějak zbytečně komplikujete. Dnes již žádný distributor nemá "stvební tarif" , každý stvebník (myslím individuální) dostane rovnou běžný tarif dle aktuální obchodní nabídky (podrobnosti zde neřeším), takže pokud se začíná stvět a je již zbudovaná přípojka a stojí-li el. měr rozvaděč, ditributor osadí el. měr jen na základě revize odběrného místa. Pokud se stvebník po dokončení stvby nerozhodne měnit tarif, tak to distributora v podsttě nezajímá. Ještě se mi nestalo, ani mým zákazníkům, že by po nich distributor chtěl revizi nového domu. Ta zajímá jen kolaudační komisi.
Lubomír Jindra:
Pane Karvánku, to je právě důvod, proč se na ČEZ zlobím, v pravidlech je napsáno "A" ale funguje to podle ústních dohod "B" :-X
Jan Franěk:
To Akademik :
Obávám se, že se trochu mýlíte. Pokud zůstane třeba odpojený byt(bez elektroměru ) po delší čas, chce distributor revizi na úrovni výchozí revize a pro celý byt.
Jinak pro připojení k síti distributora stačí revize třeba na rozváděč a jednu zásuvku. Často to bývá pouze stavební rozvádě pro stavbu.
Pozdě ;D Milan Karvánek mě předběhl.Jen jsem vyřídil telefon ;) V podstatě jsem psal to samé co on. Mám stejnou zkušenost .
Štefan Beláň:
Citace: Milan Karvánek 14.09.2008, 12:33
Dnes již žádný distributor nemá "stvební tarif" , každý stvebník (myslím individuální) dostane rovnou běžný tarif dle aktuální obchodní nabídky (podrobnosti zde neřeším), ......
Stavební tarif jistě rozvodné závody nemají, ale mají TOV pro provizorní napojení stavby. Zde se neplatí žádné poplatky za A a proto nelze tento odběr trvale provozovat po dokončení stavby.
Na dokončenou elektrickou instalaci nové stavby musí být jiné TOV a musí se předem zaplatit na výkon (200,-Kč/A 1F a 500,-Kč/A 3F) . ;)
akademik.richard:
To Franěk:
Nerozumím vám, píšete, že se mýlím a zároveň potvrzujete slova pana Karvánka, který víceméně potvrdil má slova.
To, že přesvědčíte zákazníka o nutnosti revize na celý byt při znovupřipojení k distribuční síti, je Vaše kapitalistické plus. I když v rámci korektnosti, by jste měl zákazníkovi sdělit, že to jde nad rámec požadavků distributora. Osobně si myslím, že dobře provedená revize nic nezkazí, spíše naopak, dokáže odhalit nebezpečný stav.
To Jindra:
Ano distributor osadí elektroměr do pilířku na základě revize pilířku v plotě, i když za ním bude stát větší domeček.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana