Musí být topná rohož jištěna 2-pólovým jističem?
SMILEK:
Citace: Michal Hudeček - BONEGA 07.09.2008, 23:50
K úsměvným konspiračním teoriím anonyma ALCR:
...
Jističe DPN
Článek na elektrice je neustále bez jakýchkoliv změn přístupný na adrese http://elektrika.cz/data/clanky/bonega-blizi-se-i-v-cr-konec-klasickych-modulovych-jisticu . Jistě vám to rádi dosvědčí ti kdo jej četli a o jističích DPN zde již diskutovali.
...
Datum a čas změny souboru (a tedy i zmiňovaného článku na našem webu) se mění při každé nové aktualizaci webu, aniž by muselo dojít k samotné změně obsahu souboru. Jde tedy ve skutečnosti o datum nahrání souborů na internet, ke kterému došlo při nahrávání nového článku o použití DPN ve staveništních rozvaděčích.
...
Co se týče povinného použití jističů DPN - vycházeli jsme z rozhovorů s revizními techniky, kteří nám sdělili oblasti, kde všude jsou jističe DPN povinné.
...
použití jističů DPN není v ČR zatím povinné, ...
[/b]
Tak si shrneme některá fakta (pocity či sympatie ke kterékoliv ze stran vynechám)
- Článek na elektrice minimálně dnes po určitou dobu přístupný nebyl (důvod neznám),
- Jeho obsah je stejný (dohledal jsem si jeho dřívější znění), je to víceméně omáčka+odkaz na pdf z webu výrobce,
- Pdf soubor na webu výrobce je jiný, nový. Vznikl v sobotu. A nelze to vysvětlit výše citovaným kopírováním na web. V tomto se p.ALCR nemýlí.
- Výrobce veřejně po delší dobu tvrdil, že tyto jističe jsou ... povinné. Je celkem irelevantní, jak a kde na to přišel. Původní článek z Elektra doteď visí jinde na webu a jeho obsah se skutečně liší od nynějších propagačních materiálů firmy. To JE matení veřejnosti a je to minimálně na veřejnou omluvu.
- Poslední citovaná věta je patrně pravdivá (i když citace a výklad norem se zde občas v podání jednotlivých přispěvatelů dosti různí).
Tady je poslední dobou okolo jističů 1P+N opravdu dost mlha.
PS: Anonymy také nemusím (toleruji jen Anonymního_ano nyma a i toho jsem už vyzval k registraci). To však nikoho neopravňuje k vyjádřením ... viz první citace. Dnes to bude bez smajlíků, je mi z téhle diskuse nanic.
zerotest:
Zajímavá diskuze. (zle)
Normy (ČSN) jsou tu od toho, aby uváděli směr, kterým se může člověk ubírat. Jejich nezávaznost nám říká, že pracovat podle nich znamená, že je to jeden (nikoli jediný) ze způsobů jak zajistit bezpečnost u provozu zařízení.
Normám je nadřazen návod výrobce (topení nikoli jističů). Tedy pokud je v návodu požadavek na dvojpólové jištění, tak je to nutné dodržet i když to žádná norma nepožaduje.
To Smílek: problematika anonymu se zde pořád omílá a jste si jistý, že všichni zde na portále vědí kdo jste? Registrace toto nezajišťuje, tak se laskavě nevytahujte a neopovrhujte anonymy.
Pavel Horský:
TO Zerotest: jen si myslím, že se o vaše tvrzení nemůže RT pořádně opřít. Při nedodržení montážních podmínek udávaných výrobcem, pak padá případná záruka na výrobek, ale určitě to nemá nic společného s vystavením revize.
A co se anonymů týče, už jsem tu o tomto problému napsal snad vše. Jen bych chtěl dodat ještě to, že mě babička učila......... ." když někam vlezeš a budeš chtít s někým debatovat, pozdrav a představ se".............. ..moudrá a slušná žena to byla.
anonymní_anonym:
Když jste to věčné téma znovu nakousli, a dokonce mne v tom zmínili, tak si holt zase jednou vysloužím od admina nelichotivé přízvisko.
Citace: Pavel Smílek 08.09.2008, 02:29
PS: Anonymy také nemusím (toleruji jen Anonymního_ano nyma a i toho jsem už vyzval k registraci)...
(poklona) za výzvu, ale s dovolením se jí nebudu řídit. Již jsem zde psal o tom, jaké důvody mě vedly k opuštění registrace a přechodu do anonymity. Nebudu je opakovat, ale mezitím jsem dospěl k dalšímu:
V žádném případě nepřipustím, aby mé dobré jméno bylo jakkoli spojováno s diskusním fórem, jehož administrátor
- oslovuje účastníka, jehož příspěvky se mu nelíbí (odbočují od tématu) kanálním odstřelovačem, kanálníkem, kydačem hnoje (aniž by následovala veřejná omluva)
- podle svého uvážení upravuje/maže příspěvky, a to i takové, které jsou naprosto slušné, věcné, k tématu a gramaticky správné. Nemám tedy záruku, že mi nebude připisováno něco, co jsem neřekl, nebo že nebude moje vyjádření zkomoleno, vytrženo z kontextu apod.
Obojí je moje osobní zkušenost - bohužel ji nemohu prokázat, protože si nedělám záložní kopie obsahu tohoto webu. K té druhé odrážce se už najdou jen indicie - místa, kde přispěvatel reaguje na cosi neexistujícího .
Citace: Pavel Horský 08.09.2008, 08:10
A co se anonymů týče, už jsem tu o tomto problému napsal snad vše. Jen bych chtěl dodat ještě to, že mě babička učila......... ." když někam vlezeš a budeš chtít s někým debatovat, pozdrav a představ se".............. ..moudrá a slušná žena to byla.
Souhlasím. Také jsem zde tak činíval. Bohužel přístup členů clusteru (mj. označování registrovaných uživatelů se jménem a příjmením za anonymy, což považuji přinejmenším za hrubost) mne od toho odradil.
Jirka Š. Svejkovský:
No, nedá mi to, ale přispěju taky.
Mojí registraci (a vlastně i všech členů clusteru) zpochybnit nemůžete. Jsme registrováni na základě dokladu o odborné způsobilosti. To jenom na okraj.
Pravidla fóra, která jsou i celkem razantně vynucována se mi taky ve všech bodech nelíbí, ale co nadělám, není to fórum moje a nějak se s tím poperu.
Tvrdíte, že jste přešel do anonymity, protože vás kdosi napadal. Mě to připadá, jako kdybyste přešel do odboje ;D. Jestli nemáte dost odvahy se pohádat na profesním fóru pod vlastním jménem, radši toho nechte úplně. Věřte mi, dost často si rozmyslím, než nějaký kritický příspěvek odešlu. Protože se pod něj podepíšu - a taky si za ním stojím. A že jsem to párkrát schytal. Nehodlám se ale schovávat za rohem a pokřikovat na ostatní svoje "moudra".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana